Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Brabus B63 620 Widestar – un Gelandewagen cu adevărat agresiv

30 Noiembrie 2012 - 17:54
Ilie Toma
Brabus B63 620 Widestar – un Gelandewagen cu adevărat agresiv
Au trecut abia câteva luni de când Mercedes-Benz G-Class a primit un facelift puternic, care a pensionat vechiul G 55 AMG şi a născut alte două versiuni dopate: G 63 AMG şi G 65 AMG. Cei de la Brabus nu se mulţumesc niciodată cu motoarele de stoc, însă, chiar dacă acestea poartă plăcuţa AMG pe ele.

Atelierul german de tuning a umblat la creierul electronic al motorului şi i-a mărit niţel presiunea aerul compresat în admisie, apoi a reglat şi ciclul de funcţionare a cilindrilor. În rezultat, puterea crescut de la 544 CP standard la tocmai 620 CP. Cuplul maxim a crescut de la 760 Nm la 820 Nm, disponibil între 2,000 şi 5,000 rpm. Cu noua putere, Gelandewagen poate prinde prima sută în doar 5.1 secunde, iar viteza maximă e limitată electronic la 230 km/h.

Cu un asemenea motor sub capotă, cei de la Brabus au montat şi un nou sistem de evacuare, care, prin apăsarea unui buton, poate schimba tembrul acustic al V8-ului imens. Regimul „Coming home” („venind acasă”, n.r.) lasă motorul să toarcă liniştit, în timp regimul „Sport” îl face să ragă de-a binelea.

Desigur, nu se putea trece fără un kit de caroserie, numit Widestar şi creat special pentru versiunea facelift a lui G-Class. Modelul a fost încălţat şi în jante imense, dimensiunea acestora putând varia între 20 şi 23 inch. Interiorul se execută, ca de obicei, personalizat, după dorinţa clienţilor. Maşina de prezentare are o nuanţă oranj, care nouă ne pare niţel cam prea ţipătoare pentru seriozitatea pe care vreo să o afişeze această cărămida tunată pe patru roţi...
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (15 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter