Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: BMW M6 Gran Coupe

13 Decembrie 2012 - 08:58
Ilie Toma
Premieră: BMW M6 Gran Coupe
Coupe-ul exclusivist cu patru uşi al celor de BMW – Seria 6 Gran Coupe – are acum şi o versiune de performanţă extremă M. Ca şi în cazul fraţilor M6 Coupe şi M6 Covertible, sub capota noului M6 Gran Coupe se află un motor V8 twin turbo de 560 cai-putere şi 680 Nm cuplu, întreaga forţă fiind transmisă punţii spate.

Noul model poate prinde prima sută după doar 4.2 secunde din momentul startului, iar viteza maximă este limitată la plictisitorii 250 km/h. Opţional, însă, limitarea electronică poate fi setată pentru a permite atingerea unei viteze maxime de 305 km/h.

Puterea imensă a motorului este guvernată de o transmisie automată cu dublu ambreiaj şi 7 rapoarte. Aceasta oferă şi funcţia Launch Control, pentru a favoriza starturile cu acceleraţie maximă. Şi deoarece caroseria exclusivistă de coupe cu patru uşi presupune şi un profil ceva mai diferit a viitorilor posesori, inginerii BMW au setat diferenţialul spate cu alunecare limitată uşor diferit, astfel încât acesta să poată livra tracţiunea cu maximă eficienţă în momentele de abordare agresivă a virajelor sau de condus pe carosabil alunecos. Cu alte cuvinte, nu drift-urile sunt favorizate, ci aderenţa maximă în viraje şi parcurgerea traseelor de circuit cu timpi minimi.

Noul BMW M6 Gran Coupe va ajunge în showroom-uri către luna mai a anului viitor. Preţul anunţat pentru Germania porneşte de la 128,600 euro, dar producătorul menţionează că echiparea standard a modelului va fi una extrem de generoasă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (26 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter