Volar-E: cel mai puternic electromobil din lume [VIDEO]
4 Martie 2013, 13:16
Noul supercar electric Volar-E, produs de compania spaniolă Applus+Idiana în colaborare cu compania Rimac Automobili din Croaţia, este pe drept numit cel mai puternic electromobil din lume! Noul Volar-E a fost prezentat pe circuitul de curse Catalunia, unde şi-a etalat abilităţile la manevrabilitate.
Fiind bazat pe conceptul electric Rimac Concept_One, noul Volar-E dispune de 4 electromotoare, ce însumează o putere de 1000 CP şi un cuplu maxim de 1000 Nm!
În rezultat, supercarul electric poate atinge prima sută de kilometri în 3,4 secunde şi ajunge la viteza sa maximă de 300 km/h în doar 12.1 secunde!
Stilistica electromobilului spaniol este mai agresivă, decât a celui din Croaţia, iar ca şi cel din urmă Volar-E dispune de caroserie executată din
fibră de carbon, de un şasiu din crom-molibden şi un sistem de frâne carbon-ceramic. Cea mai importantă deosebire, însă, o constituie sistemul
inovator de încărcare ultra rapidă,
care poate încărca în totalitate acumulatoarele litiu-ion de 38 kW/h
în doar 15-20 minute!
Astfel autonomia va constitui 200 km. Interesant, câţi kilometri va parcurge Volar-E în regim extrem ca în video de mai jos?
Este o întrebare retorică la moment, ca şi preţul supercarului electric…
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,733
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (1)
Mihail
Chişinău
la 4 Martie 2013 - 16:29
nu suna asa de rau viitorul :D
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!