Bugatti a prezentat la Pebble Beach o versiune specială a lui Veyron
19 August 2013, 16:50
Bugatti încearcă cât mai rapid să vândă cele 350 de exemplare planificate pentru Veyron, deoarece curând se aşteaptă un urmaş al acestuia, iar pentru aceasta, aproape la fiecare salon auto important sau concurs de eleganţă, francezii aduc versiuni speciale.
La Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach, petrecut în week-end-ul trecut, Bugatti a prezentat o nouă versiune specială, numită Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille. Această versiune specială, care va fi produsă în trei exemplare, este creată în cinstea legendarului pilot de curse
Jean-Pierre Wimille, care a câştigat cursa de 24 de ore de la Le Mans în anii 1937 şi 1939, în timp ce pilota un Bugatti Type 57G Tank. Wimille a fost primul pilot, care a câştigat pentru prima dată legendara cursă de la
Le Mans pentru Bugatti, ceea ce înseamnă că noua versiune
specială
aduce omagiu
unui eveniment foarte
important din istoria Bugatti.

Aspectul versiunii speciale,
este inspirat de victoriosul bolid
de la Le Mans. Astfel, caroseria, confecţionată în întregime din fibră de
carbon, a fost vopsită într-o nuanţă de albastru deschis "Bleu Wimille", iar restul elementelor caroseriei sunt executate din fibră de carbon de culoare albastră "Lake Blue"
Alte caracteristici distinctive este semnătura lui Jean-Pierre Wimille, pe capacul rezervorului de combustibil şi capacul uleiului de motor, iar pe partea dorsală a eleronului este imprimată configuraţia traseului Sarthe.
La interior este respectată schema coloristică al exteriorului, în timp ce volanul şi selectorul transmisiei robotizate cu dublu ambreiaj în 7 trepte, sunt cusute cu aţă, ce repetă culorile drapelului Franţei - albastru, alb şi roşu. Pe scaune este realizată semnătura lui Jean-Pierre Wimille, iar între scaunele poate fi observată configuraţia aceluiaşi traseu de la Le Mans.
La fel ca un Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, versiunea ”Jean-Pierre Wimille” este echipată cu propulsorul W16 de 8.0 litri, dotat cu patru turbocompresoare, care dezvoltă 1.200 CP şi 1.500 Nm. Cu o astfel de putere, acest ”hyper-car” atinge prima sută de kilometri în doar 2.6 secunde, iar viteza maximă, trebuie de menţionat, cu acoperişul scos (!), atinge cifra record pentru automobilele decapotabile - 408.84 km/h.
Preţul noii versiuni speciale Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille deocamdată nu
a fost divulgat. Prezentat la Pebble Beach, modelul clasic de curse
Bugatti Type 57G Tank din anul
1937, a fost oferit de către Muzeul Automobilistic al Fundaţiei Simeone
din Philadelphia.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,319
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
COMENTARII (4)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 19 August 2013 - 18:24
Deja imi sta in git masina asta...
0
1
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 19 August 2013 - 19:05
VB_1One: vinde-o! :D
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 19 August 2013 - 21:20
Eugen: buna ideie.. :D
0
0
Eugen0
Cluj-Napoca, România
la 14 Septembrie 2013 - 18:45
Mie tot imi sta in git.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!