Cum arată un iaht desenat de Mercedes-Benz
30 Septembrie 2013, 07:45
Cazurile când producătorii premium îşi extind experimentele de design către alte nişe de lux decât automobilele sunt destul de frecvente. BMW are mai multe experienţe cu iahturile, Audi a realizat acum câteva săptămâni un ceas de masă extrem de scump, iar Bentley are o întreagă marcă de ceasuri de lux suprem dedicate – Breitling. Nici Mercedes-Benz nu este la primul experiment, venind acum în Monaco cu un iaht desenat prin prisma designului actual al mărcii germane.
Proiectul a fost realizat împreună cu cei de la Silver Arrows Marine şi poartă numele ARROW460 Granturismo. Germanii aduc în Monaco, însă, o machetă de 2 metri lungime a viitorului iaht, prezentând totodată şi designul detaliat al viitorului iaht adevărat de 14 metri lungime.
Formele noului iaht sunt dominate de contururi clare şi suprafeţe moi, ca o expresie a sportivităţii rafinate. Prora alungită vine să inspire dinamism, dar nicidecum agresivitate. Iar linia plafonului o imită cu fidelitate pe cea a unei limuzine de lux Mercedes-Benz, în special a noului S-Klasse.
Interiorul este dominat de spaţialitate şi materiale exclusiviste. Mercedes-Benz şi-a dorit o concepere inovativă a utilizării spaţiului interior pentru un yacht, aducând-o mai aproape de formele familiare ale unui interior de Mercedes-Benz. Clienţii limuzinelor de lux ale mărcii germane, care îşi mai
permit şi un iaht, vor putea păstra acum aceeaşi atmosferă recognibilă la bordul ambelor vehicule.
Şi dacă tot vorbim de noul iaht, haideţi să vedem şi cu ce caracteristici tehnice vin germanii în lumea iahturilor. De fapt, ingineria este asigurată de cei de la Silver Arrows Marine, designerii Mercedes-Benz având grijă doar de designul proiectului. Şi totuşi,
descoperim că ambarcaţiunea de 14.14 metri lungime e propulsată de două motoare diesel Yanmar 6LY3-ETP, fiecare din ele dezvoltând o putere de 480 CP. Viteza de croazieră e de 52-55 km/h, iar viteza maximă ajunge la peste 74 km/h.
PiataAuto.mdIlie Toma
1
3,725
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (12)
Valeriu
Chişinău
la 30 Septembrie 2013 - 09:33
Nimic deosebit, de fapt ca si noul S class pe care l-am vazut doua zile in urma si nu mi-a sarit in ochi. Doar dupa ce a trecut, dupa forma led-urilor mi-am dat seama ca a fost el... Asa ca prima intalnire a esuat, nu am ramas cu gura cascata :)).
2
1
Robert
Bucureşti, România
la 30 Septembrie 2013 - 21:08
Pai cum sa arate ? Mai potrivita ar fi fost intrebare, cum se va prezenta el din punct de vedere al fiabilitatii ?
5
0
Robert
Bucureşti, România
la 30 Septembrie 2013 - 21:10
@Valeriu, S-ul cel nou trece neobservat din simplul fapt ca nu arata cine stie ce la exterior. Il poti confunda f bn cu modele mai mici din ''familia Benz'' de la departare. Deci nu va atrage niciodata privirri asa cum nici anteriorul nu afacut-o. Mai spectaculor arata un Cady CTS care nici macar nu este acelasi segment decat el
4
0
501STL
Chişinău
la 1 Octombrie 2013 - 00:14
vati gasit :D va te un forum aparte :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2
1
Vetrici
Chişinău
la 1 Octombrie 2013 - 14:02
experții în scorburi care sunt :D
2
2
Valeriu
Chişinău
la 1 Octombrie 2013 - 21:18
Bai, nemtilor, daca nu aveti ce spune, frecati-o de aici si faceti laba privind mertsedesul vostru! Buni numa pentru a ... capul, dar nu si a spune ceva mai concret...
2
1
Valeriu
Chişinău
la 1 Octombrie 2013 - 21:23
Scuzati de expresii, dar chiar ma enerveaza unii tipi de aici, chiar daca pana azi ii rabdam si faceam glume pe seama lor azi nu am chef de glume. Doar ca de la Alifonso, care de cand a intrat pe aici a promis ca va fi cel mai mare expert auto si ne va spune care si de ce este mai bun, am vazut doar faptul ca nu a reusit sa termine nici doua clase la scoala (dupa cum scrie) si nici un argument tehnic sau documentat in favoarea preferatilor lui nemti.
2
1
Robert
Bucureşti, România
la 1 Octombrie 2013 - 21:39
@Valeriu,

Hai ma, ce draq, ''domnul'' Alifonso este un mega-superbo-stiintificus-maestru. :)). El se pricepe la masini, caci tocmai el spunea ca a condus zeci . Noi suntem '' copii mici '' pe langa el.
O intrebare as avea, daca nu se supara domnul maestru @Alifonso ca il ''deranjez'' pe domnia sa cu asemenea intrebari
: Masinile care le-ai condus tu erau cumva cele din balci ?
2
1
Robert
Bucureşti, România
la 1 Octombrie 2013 - 21:42
Si de aceasta data , stimabile ''jucarie de plus '' @Alifonso, as dori sa ma combati strict pe tema. Sunt curios tare mult cat de ''inchegat '' esti in cultura auto. Numai bine !
2
1
501STL
Chişinău
la 3 Octombrie 2013 - 00:38
mai robert crezi ca o sa ma rup intrun loc sa iti explic omul care sunt eu?crezi ca chiar miam pierdut capul?eu mam inregistrat aici si in momentele asa mai stresante al servici imi mai arunc negativitatea,ce te aprinzi asa tare?
2
0
501STL
Chişinău
la 3 Octombrie 2013 - 00:38
:D
2
0
Robert
Bucureşti, România
la 3 Octombrie 2013 - 00:50
Daca ti-ai pierdut capul ? Putin spus. Cutia aia de ''papuci '' de deasupra umerilor putin spus se poate numi cap. Daca ma mai enervezi mult, ma urc in masina si o sa vin la tn acasa. Te gasesc eu cumva.
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!