Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a decorat pe Carlos Ghosn cu ordinul Steaua României
11 Octombrie 2013, 09:20
Şeful Alianţei Renault-Nissan, Carlos
Ghosn, s-a învrednicit de cea mai
înaltă distincţie naţională a României,
acordată ieri de preşedintele
Traian Băsescu, în semn
de înaltă apreciere
pentru
contribuţia determinantă în eficientizarea industriei de automobile din România, după cum informează comunicatul oficial al Administraţiei Prezidenţiale.

Evident, distincţia este oferită lui Ghosn pentru contribuţia sa majoră la transformarea Daciei dintr-o marcă naţională amorfă într-un globală de succes răsunător. În 1999 Renault
achiziţiona uzina Dacia din Mioveni. În acel an Ghosn avea un rol important pentru marca Nissan, dar în scurt timp influenţa sa în cadrul alianţei nou create Renault-Nissan a crescut considerabil, până la multiple poziţii de conducere ocupate în cadrul noii structuri, inclusiv cea de şef al acesteia.

Ghosn a fost întotdeauna unul din promotorii încrederii pentru potenţialul Dacia de a deveni un jucător cu adevărat global, cu produse accesibile, dar care să ofere un raport preţ/calitate excelent. Rezultatele de astăzi ale Daciei, la doar 14 ani distanţă de la
preluarea sa de Renault, vorbesc de la sine.

În recunoaşterea eforturilor şi contribuţiei lui Ghosn pentru toate aceste realizări, preşedintele Traian Băsescu i-a acordat ordinul naţional Steaua României în grad de Comandor, decretul în acest sens fiind semnat ieri, 10 octombrie.

Preşedinţia României menţionează că decorarea a fost făcută la propunerea preşedintelui Băsescu.
PiataAuto.mdIlie Toma
2
2,188
COMENTARII (2)
Robert
Bucureşti, România
la 12 Octombrie 2013 - 02:22
Basescu spune multe, insa eu cred ca dupa multe incercari si abordari totodata subiective pe plan local, am ajuns la impresia ca acesta recompensa este defapt al lui Louis Schweitzer. El este cel care dirija Renault in anii '90, el este cel care si-a dorit un low cost si a crezut intr-o astfel de masina si tot el este cel care s-a interesat de Dacia si a luat legatura cu Constantin Stroe si autoritatile din Romania sa vada daca se poate face ceva in privinta asta la Mioveni. Va mai amintiti aceasta poza? :) . Ei bine, pe atunci Ghosn lucra la Renault America de Sud.
In prezent Ghosn si echipa lui duc mai departe ceea ce le-au lasat "mostenire" Schweitzer si apropiatii lui de la Renault. Nu e rau ce fac, insa eu cred ca greul in privinta Dacia nu a fost pe umerii lui Ghosn care a inceput sa conduca Renault din 2005, in conditiile in care Dacia Logan a aparut in 2004. Asta inseamna ca proiectarea ei a inceput undeva prin 2000-2001 cand la conducere nu era Carlos Ghosn.

http://www.automania.be/en/cars/dacia-/dacia-news/renault-group-unveils-new-dacia-logan.html
1
1
valentin ghionea
Galaţi, România
la 12 Octombrie 2013 - 13:39
http://www.automarket.ro/stiri/traian-basescu-i-a-oferit-ordinul-steaua-romaniei-lui-carlos-ghosn-53393.html
2
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!