Limita de 180 de zile de aflare în ţară a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine a fost anulată
2 Iulie 2014, 14:15
Nu este un secret, că mulţi dintre concetăţenii noştri introduc în Republica Moldova autoturisme cu înmatriculare străină, pentru a le folosi pe teritoriul ţării fără a achita accizele mari impuse la import. Până acum toate autoturismele cu numere de înmatriculare străine, aveau dreptul să se afle în ţară 180 de zile (6 luni de zile). Recent, guvernul a aprobat hotărârea, pentru anularea limitei de 180 de zile de aflare în ţară a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine.

Se pare că în urma acestor modificări, cetăţenii, care utilizează autoturisme înmatriculate în străinătate, dar şi cetăţenii străini, vor trebui doar să achite taxele aferente, precum vinieta şi „Cartea Verde”, cuantumul cărora rămâne neschimbat.

Voi ce credeţi despre această hotărâre? Va fi bugetul de stat favorizat sau prejudiciat? Şi urmează o nouă avalanşă de „rable”?
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
3
6,477
COMENTARII (16)
Valeriu
Chişinău
la 2 Iulie 2014 - 14:43
Cartea Verde este o hotie mare in RM. Iar cu noua lege iar se vor umple drumurile cu rable de bmw 7 si mercedes s de zeci de ani.In schimb cei de la volan vor fi cei mai "krutiie". Nimic bun in asta.
2
1
Petru Amihalachioaie
Chişinău
la 2 Iulie 2014 - 15:01
Ok, dar limita de ani a ramas neschimbata, nu? Eu in principiu sunt de acord cu aceasta lege, si chiar nici nu ma gandesc la bugetul statului, daca va fi el favorizat sau nu. Si asa pana acum dar si in continuare se fura milioane, asa ca vad aceasta noua lege ca un privilegiu pentru soferii nostri. Lasa sa se gandeasca si la cetateni, nu numai la bugetul statului.
Valeriu, o parte de "pustani" o sa-si aduca BMW-uri si Mertane cat mai mari, ca sa fie krutie cum zici tu. Dar de cealalta parte a monedei, sunt sigur ca asta va favoriza importul automobilelor mai noi de prin Germania, automobile de clasa medie, de genul la Corolla sau altele preferate de-ale neamului nostru. :))
0
2
dima
Chişinău
la 2 Iulie 2014 - 15:13
Petru dar ce are limita de virsta cu aceasta modificare? masinile doar nu vor fi devamate! eu cred ca legea e buna pentru noi cetatenii de rind, insa sint convins 100% ca vor creste pretul la vinieta si la cartea verde, insa chiar si asa eu de exemplu si multi ca mine, care sint fanati a unui anumit "brand" si vrem un anumit model care din cauza limitei de virsta nu o putem introduce in tara, acum avem posibilitatea, un om la tara poate sasi aduca un VW vechi cu 1000 euro si va fi mai bun de 1 mln ori decit o lada de 5-6 ani, un agricultor isi va aduce tehnica, basculante etc la un pret rezonabil fie chiar putin mai vechi insa iarasi de 1mln ori mai bune ca zilurile, kamazurile etc.
0
2
Petru Amihalachioaie
Chişinău
la 2 Iulie 2014 - 16:17
Dima, ideea a fost ca de banii care ar fi trebuit sa-i achiti pentru devamare, poti sa-ti procuri un automobil mai scump. Insa oricum, revizia unde ai s-o faci? In tara de unde ai procurat masina?
0
0
Mihail
Chişinău
la 2 Iulie 2014 - 20:51
ce pot sa spun.... se vede de la o posta ca moldova e condusa de oile oilor si prostii prostilor....
aceasta nu e nimic altceva decit propaganda politica.... multi dealde (veniti de la moscova) vor pretui legea si sunt vaforiti ca alegatori.....

da cum chi.da mas.. chiar asa de greu sa micsoreze preturile la devamare..... chiar atita matematica trebu deputati tupie io maio....
da micsorati bidlelor devamarea cu 60-70% si oamenii no sa mai aduca tat hlamu bulgariei.... care merg cu 100 pin oras si fug de politie... ca oricum lii poh.i ca tat ii flasificat si dupa numere rezulta mai mult de o p.la

ei mai multi bani cheltue pentru personalul angajat in lucrarea vinzarea vinetelor etc....

tara de proshti.... si moldoveniii rabda...
1
1
dima
Chişinău
la 2 Iulie 2014 - 21:09
Mihail asta ar fi fost ideal sa micsoreze accizele vamale, nici mie nu mii clar de ce nu o fac, se vede ca economistii lor sint de alta parere
Petru revizia desigur in tara unde este inmatriculata, in unele tari europene se face de obicei odata la 2 ani
0
0
FIFA
Chişinău
la 2 Iulie 2014 - 23:29
Chiar ieri ma uitatam la un W124 Combi E 300 4matic, vise vise, ma gindeam ca mai sunt inca 2 ani ca sa poti aduce unul ca anticariat sa aiba 30 de ani si devamarea 10 mii.....eu as dori sa fie posibila inmatricularea oricaror automobile, respectiv daca sunt vechi devamarea sa fie scumpa.

Sa fost stabilit in Moldova precis ma foloseam de moment sa imi iau unul.
Oricum oriunde nu voi fi il voi avea ))))
0
1
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 3 Iulie 2014 - 01:11
Nu limita termenului in care un automobil trebuie inmatriculat este problema ci taxele in sine. Asa taxe sunt justificare daca Moldova are industrie auto. Ar trebui micsorat tariful vamal la import , si pentru a preveni aparitia cazanelor pe strazi, verificarea tehnica periodica trebuie sa fie la sange nu pe ochi frumosi.

Structura masinii sa nu fie afectata de rugina, instalatia electrica sa functioneze, ca sa nu mai spun de frane si directie. Daca o masina nu ia testul , si se considera ca munca + investitia in masina nu renteaza, proprietarul sa isi permita sa isi cumpere alt autoturism.

Autoritatile nu au explicatie cand vine vorba de destinatia banilor din devamarea automobilelor. Cu ceva ani in urma s-a facut mare scandal pe tema asta. Asa ca autoritatile s-au gandit sa faca programul "Rabla". Dai masina veche la fier vechi, sau 2-3 , si primesti un bon valoric pe fiecare masina. Un bon valoreaza 1500 de euro si e valabil numai daca cumperi un automobil nou de la un dealer autorizat.

In aceste conditii, extrem de multe masini cu vechime mai mare de 8 ani au disparut din peisaj. Vechile Dacii 1310 au devenit o raritate. Daca masina nu valoreaza decat 200 de euro in zilele noastre, in perioada programului Rabla ajunge la cateva sute bune de euro deoarece prin programul Rabla ea ajunge sa coste 1500.

Poate cineva de la putere se inspira si face ceva asemanator si in Moldova. Poate scapam de sicriile ambulante din perioada sovietica si nu numai.
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 3 Iulie 2014 - 08:40
Iuhuu... hadeam in Germania dupa masini! :D
0
1
Valeriu
Chişinău
la 3 Iulie 2014 - 11:01
Mai bine in Austria austriecii au o grija mai mare de ele dacat germanii!:)
0
0
Petru Amihalachioaie
Chişinău
la 3 Iulie 2014 - 11:07
Valeriu, am auzit ca si belgienii sunt tare precauti, revizia tehnica fiind foarte stricta la ei. :)
0
1
dima
Chişinău
la 3 Iulie 2014 - 11:40
Nu uitati ca nemtii, austriecii cit si belgienii nu fac procura pe automobile, doar le inregistreaza pe numele vostru, ceea ce daca nu aveti resedinta in tara data, nu o puteti face, deci, nici nu puteti trece granita sau circula cu ele pe teritoriul tarii noastre, asa ca ramine doar Lituania, Bulgaria si inca citeva, unde din pacate masinile bune sint foarte si foarte rare, sau scumpe:))
0
2
Valeriu
Chişinău
la 3 Iulie 2014 - 16:39
s normal! europenii mai vechi oameni cu cap! dar si astia mai noi, tot cu cap fac: decat sa ia doar 1000-2000 euro pe o rabla prin programul Rabla, mai bine o vand unul maldavan cu 2000-4000 euro, nu?
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 4 Iulie 2014 - 11:54
Mai bine micsorau anul de import si taxele si astfel se favoriza bugetul, orikum toti vor aduce masini veki. Daca se gindeau pentru viitor, micsorau anul de import si devamarea... masina venea in MD, iarasi erau sa vina bani in buget achitind taxele pentru asigurare, taxa de drumuri, revizie tehnica si altele...
0
0
Christian
Chişinău
la 5 Iulie 2014 - 11:13
FUCK THE SYSTEM OF MOLDOVA
0
0
Mihail
Chişinău
la 6 Iulie 2014 - 16:07
da cind ai cauta prostiii suntem noi..... ca cind le dai voie sa se suie in cap ei se suie.....

in md trebu ghitler altfel in balegar am trait si in balegar o sa traim....
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!