Infiniti Q80 Inspiration: viitorul concurent al lui A8, Seria 7 şi S-Class!
2 Octombrie 2014, 11:45
Infiniti aduce la salonul auto de la Paris un concept îndrăzneţ al unui sedan premium de talie mare, prefaţând astfel un posibil model concurent cu Audi A8, BMW Seria 7 şi Mercedes-Benz S-Class. Mai mult ca atât, Infiniti confirmă chiar azi intenţia sa de a pune în producţie un viitor model Q80 care să concureze în liga superioară!

Proporţiile de design ale lui Q80 Inspiration sfidează tradiţiile
convenţionale în acest segment, provocând concurenţii potenţiali cu o viziune inovativă, care pare să privească departe în viitor. Aceste percepţii sunt confirmate şi de dimensiunile maşinii, de 5.06 metri lungime, 2.01 metri lăţime şi doar 1.34 metri înălţime. În formă de concept, Q80 Inspiration vine cu uşi de tip „sinucigaş”, în stil Rolls-Royce. La interior locurile pasagerilor faţă sunt
tapiţate cu materiale de nuanţe negre, în timp ce adevăratul lux e accentual pentru locurile spate, tapiţate cu nuanţe de alb şi bej. Scaunele, de altfel, au formă de scoici bine înmuiate, pentru a asigura confortul desăvârşit, propriu acestui segment.

Sub capotă e montat un sistem de propulsie cu o forţă similară limuzinelor de top absolut, gen
BMW 760i, Audi A8 W12 sau Mercedes-Benz S600. Infiniti Q80 Inspiration dezvoltă 550 CP, scoşi dintr-un motor V6 twin turbo de 3.0 litri combinat cu forţa propulsiei electrice. Astfel, limuzina va îşi va livra puterea fie către puntea spate, fie către ambele punţi, datorită funcţionării variabile a sistemului hibrid. În acelaşi timp, consumul promis oscilează în jurul valorii de 5.5 litri/100 km!
Mulţimea de senzori şi radare instalate pe concept experimentează şi un grad avansat de autonomie în condusul maşinii, explorând, teoretic, şi condusul total autonom în viitor.
PiataAuto.mdIlie Toma
1
2,273
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!