Noua generaţie BMW Seria 7 - foto spion şi informaţii!
5 Ianuarie 2015, 12:52
Pe internet au fost publicate primele foto spion cu noua generaţie BMW Seria 7 complet „dezgolită”! Pentru mulţi dintre voi, noua Seria 7 G11 (G12 - pentru versiunea cu ampatament mărit), va părea un simplu facelift al actualei generaţii şi aceasta din cauza conducerii companiei bavareze, care nu a dorit schimbări radicale, mergând pe o cale bătătorită a evoluţiei cu paşi mici, dar siguri, astfel evitând apariţia unei corăbii cosmice, precum a fost conceptul BMW Vision Future Luxury.

Partea frontală este accentuată de „nările” largi al grilei radiatorului, blocurile optice, inspirate din BMW Seria 3 E90, în timp ce partea din spate pare a fi mai atletică, datorită blocurilor optice înguste.
Silueta este tradiţională, fără prea mari artificii, dar este niţel mai dinamică, deşi în pozele alăturate, dinamicitatea dispare din cauza poziţiei înalte al suspensiei pneumatice, care a mărit considerabil garda la sol, astfel distorsionând proporţiile. Clienţii vor putea condimenta exteriorul cu diferite pachete stilistice, printre care pachetul exclusivist Pure Design Excellence Package sau cel dinamic - M Sport. Printre ideile cele mai năstruşnice, se pot menţiona plafonul panoramic din sticlă şi capacul motorului… acoperit cu piele!

Cele mai importante criterii, care au stat la baza noii generaţii Seria 7 însă, sunt tehnologiile moderne şi reducerea greutăţii. În structura caroseriei bavarezii au utilizat oţel de înaltă rezistenţă, magneziu, aluminiu şi
materiale compozite, pentru a reduce greutatea totală faţă de predecesor cu 170 kg! Spre exemplu, noua Seria 7 în versiunea diesel 730d cântăreşte doar 1.745 kg, astfel fiind mai uşoară nu numai decât Seria 7 actuală, dar şi decât Seria 5 (F10) actuală!
Tehnologiile înalte vin odată cu cheia tehnologizată, datorită căreia, maşina poate parca de una singură, chiar dacă la interior nu se află nimeni, nici măcar şoferul! La interior se va regăsi şi noul sistem iDrive cu sistemul multimedia, care va recunoaşte nu
numai vocea, dar şi gesturile cu mâinile, sistemul de reîncărcare a smartphone-ului fără cablu, prin inducţie, blocurile optice faţă cu tehnologie laser şi sistemul audio Bowers & Wilkins.
Conform zvonurilor, sub capota noii Seria 7 se vor regăsi actualele propulsoare, care vor deveni mai eficiente, printre care, în premieră pentru Seria 7 va debuta şi micul benzinar de 2.0 litri şi 260 CP. Gama motorizărilor pe benzină va fi continuată de propulsorul cu 6 cilindri în linie de 3.0 litri (330 CP), de V8-ul de 4.4 litri (460 CP) şi V12-le de 6.6 litri (600 CP), iar gama diesel-urilor va avea la bază propulsorul de 3.0 litri şi 6 cilindri în linie. Vor fi disponibile şi două versiuni Plug-In Hybrid cu puteri de aproximativ 275 CP şi 400 CP. Propulsoarele vor fi combinate cu noua transmisie automată în 9 trepte.

Se mai zvoneşte, că după premiera mondială a noii BMW Seria 7, care, cel mai probabil va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt, bavarezii vor
începe dezvoltarea modelului
de top - Seria 9, care va concura
cu noul Mercedes-Maybach.
Ce păreri aveţi despre Seria 7 şi viitoarea Seria 9?
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,386
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!