DHL a demarat primele livrări cu ajutorul van-urilor electrice Nissan e-NV200 în Italia (Video)
6 Februarie 2015, 09:50
Compania de curierat DHL Express Italia a primit în posesie 50 de van-uri electrice Nissan e-NV200 şi deja le-a pus pe treabă în Roma şi Milan. Datorită flotelor de vehiculelor electrice, cei de la DHL tind să reducă impactul asupra mediului înconjurător cu 30% până în anul 2020, pentru a deveni cea mai „verde” companie de curierat din lume.

Da, noile van-uri nu au emisii şi au posibilitatea de a ajunge în locuri, unde nu este permisă circularea maşinilor cu motoare cu ardere internă, dar sunt ele oare viabile până la urmă, sau este doar o mişcare de imagine? Cei de la DHL ne prezintă statistici foarte interesante – 70% din van-uri,
care se ocupă de livrări pe teritoriul Europei parcurg zilnic în mediu 100 km, iar 35% nu depăşesc 120 km pe zi. Deci, cu o autonomie de 170 km, noul Nissan e-NV200 poate să lucreze timp de o zi fără a fi reîncărcat! Cei de la DHL au simulat o zi suprasolicitată în care e-NV200 a realizat 45 de livrări şi 25 de colectări, parcurgând 120 km, fără a epuiza bateriile. Chiar dacă bateriile ar ajunge la epuizare, acestea pot fi reîncărcate până la 80% timp de 30 de minute. Van-ul celor de la Nissan
este şi foarte practic, având o capacitate de încărcare de 770 kg şi un volum util de încărcare de 4,2 metri cubi, iar costurile de mentenanţă sunt reduse cu 70% faţă de un van similar, dar propulsat de un diesel.

Mai târziu, cei de la DHL Express Italia vor suplini parcul de curierat cu noi van-uri electrice, care vor curiera în Florence, Verona, Bologna, Naples, Salerno, Bari şi Catania.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,137
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!