Volkswagen prezintă noile propulsoare 6.0 W12 TSI şi 1.0 TSI de 272 CP!
11 Mai 2015, 09:24
La simpozionul internaţional de motoare de la Viena, Volkswagen AG a prezentat noile propulsoare pe benzină, care se vor regăsi pe diferite modele ale grupului german. Odată cu introducerea propulsorului W12 cu 13 ani în urmă, germanii au făcut posibilă o configuraţie compactă a propulsorului în 12 cilindri, datorită poziţionării celor din urmă sub forma de W. Noul propulsor 6.0 W12 TSI nu mai este aspirat natural, fiind înzestrat cu două turbocompresoare, datorită cărora acesta dezvoltă 608 CP la 6,000 rpm şi 900 Nm între 1,500 şi 4,500 rpm. Implementarea diferitor tehnologii, pentru a reduce forţa de frecare a pieselor din interior cu ajutorul tehnologiei „laser coating”, împreună cu sistemul de de-activare a cilindrilor (6 din 12), au redus consumul şi nivelul de CO2 sub 250 g/km. În dependenţă de modelul pe care va fi instalat, viitorul Volkswagen Phaeton, viitorul Audi A8 sau un model Bentley, noul motor 6.0 W12 TSI va propulsa maşina în mai puţin de 4 secunde până la prima sută de kilometri, iar viteza maximă se va situa în jurul cifrei de 300 km/h.
Cel de-al doilea propulsor prezentat
la Viena, este propulsorul cu 3 cilindri 1.0 TSI, care cu ajutorul unui turbocompresor convenţional şi unui compresor electric dezvoltă 272 CP şi 270 Nm! Acest micuţ propulsor este bazat pe unitatea de serie EA211 în care au fost implementate tehnologiile propulsorului instalat pe maşina de raliuri Volkswagen Polo WRC.

Nu se ştie ce model va fi dotat cu acest propulsor, unul de curse sau unul de serie, dar un lucru e sigur, propulsoarele pe benzină cu capacitate cilindrică mică au un potenţial enorm, care trebuie explorat. Şi mai important e să fie fiabil…
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
3,067
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!