Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mitsubishi nu va mai produce automobile în SUA. Se va focusa pe pieţele Japoniei, Rusiei şi Asiei

27 Iulie 2015 - 16:18
Denis Godorozea
Mitsubishi nu va mai produce automobile în SUA. Se va focusa pe pieţele Japoniei, Rusiei şi Asiei
Mitsubishi Motors a confirmat oficial – producţia automobilelor Mitsubishi pe teritoriul SUA va fi sistată! Decizia companiei nipone vine după un declin a producţiei automobilelor pe piaţa din SUA, producţia la unica uzină Normal, statul Illinois, SUA, decăzând de la 200,000 de vehicule la începutul anilor 2000 la 69,178 exemplare în 2014. Cu un astfel de volum mai oportună şi mai ieftină s-a adeverit a fi importarea maşinilor direct din Japonia.

Cel mai principal factor critic în scăderea volumului de producţie a fost criza din Rusia care a afectat uzina Normal unde se produceau vehicule inclusiv şi pentru piaţa Rusiei. Cererea cumpărătorilor ruşi scăzuse într-atât de mult, încât producţia de la uzina americană s-a redus cu 30%.

Astfel, spre sfârşitul lui 2015, producţia lui Mitsubishi Outlander Sport (cunoscut de noi ca ASX) va fi mutată din SUA în Japonia. Uzina Normal a celor de la Mitsubishi, care a fost construită în parteneriat cu Chrysler încă în anul 1988, va fi scoasă la vânzare, cu o condiţie – păstrarea locurilor de muncă pentru cei 918 de muncitori. După ce investitorii au salutat această decizie acţiunile companiei au crescut cu 5%. Această decizie vine chiar şi după succesul vânzărilor pe teritoriul SUA care în prima jumătate ale lui 2015 au crescut cu 25% faţă de aceeaşi perioadă din 2014 ajungând la 49,544 de exemplare.

Totuşi, Mitsubishi simte un declin constant pe teritoriul SUA care se datorează şi unei game modeste care de-a lungul anilor sa dezis de automobilele dragi americanilor, precum Mitsubishi Eclipse, 3000GT şi, mai recent, Lancer Evolution – automobile care menţineau o imagine a unui brand dinamic pe teritoriul SUA cu maşini de vis pentru orice buzunar. Oficialii Mitsubishi Motors au mai anunţat şi despre planurile strategice de viitor. Astfel, niponii se vor focusa către pieţile asiatice (Indonezia, Malaysia, insulele Filipine şi Thailanda) unde popularitatea SUV-urilor Mitsubishi este în continuă creştere. Un suport major pentru aceste pieţi va servi noua uzină pe care Mitsubishi o va construi în Indonezia, unde va fi produs viitorul SUV Mitsubishi Pajero Sport debutul căruia va avea loc în câteva zile. Din lista priorităţilor nu va lipsi nici piaţa Japoniei şi nici piaţa Rusiei, unde Mitsubishi are o producţie localizată împreună cu PSA Peugeot-Citroen.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter