În centrul istoric al Chişinăului vor apărea peste 2,500 de locuri de parcare
11 August 2015, 12:47
Una dintre cele mai critice problem al Chişinăului este lipsa locurilor de parcare în centrul istoric al capitalei ceea ce îi forţează pe concetăţenii noştri să-şi parcheze automobilele mai departe de locul dorit, în timp ce alţi indivizi încalcă regulile parcându-şi maşinile chiar pe trotuare şi pe locuri neamenajate pentru acest lucru. Este o problemă acută care doar acum pare să vadă lumina din capătul tunelului. Recent, primăria Chişinăului a anunţat un concurs international în uram căruia va fi aleasă compania care se va ocupa de amenajarea locurilor de parcare în centrul istoric al Chişinăului.
Compania aleasă va trebui să amenajeze 2,500 de locuri de parcare pe străzile 31 August 1989, Tighina, Alexandru cel Bun, Ştefan cel Mare, Constantin Negruzzii, Vasile Alexandri, A. Puşkin şi Bănulescu-Bodoni. Aceeaşi companie îşi va asuma responsabilitatea şi pentru instalarea terminalelor speciale prin intermediul cărora se va face achitarea pentru parcare care va constitui 4-10 lei pe timp de o oră.

Mai târziu parcările cu plată vor fi extinse pe străzile Mihai Viteazul, Ismail, Alexei Mateevici şi Albişoara. Contractul cu compania aleasă va fi extins pe o perioadă de 25 de ani, iar, probabil, în acea perioadă şi vor fi amenajate cele 25 de mii de locuri de parcare.
Acum vine întrebarea cea mare, unde vor fi amenajate 2,500 de locuri de parcare, ne mai vorbind de 25 de mii de locuri anunţate, dacă centrul istoric al capitalei noastre este lipsit de spaţii pentru acele parcări promise?
O modalitate ar fi amenajarea parcărilor subterane, amplasate în PMAN, despre care s-a tot vorbit de ceva timp, dar şi amenajarea parcărilor supraetajate la suprafaţă care pot fi şi automatizate, oferind
posibilitatea de a dubla ba chiar tripla numărul de automobile parcate pe aceeaşi suprafaţă destinată parcării. Să sperăm, că edificiile istorice vor rămâne intacte în urma amenajării viitoarelor parcări.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,300
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!