Citroen Cactus M Concept – un buggy modern inspirat din Mehari
8 Septembrie 2015, 09:43
Pe la sfârşitul anilor ’60 ai secolului trecut francezii produceau o versiune „tot teren” al renumitului Citroen 2CV care avea o caroserie din plastic şi
acoperiş pliabil, fiind un fel de buggy de plajă numit Mehari. Cu siguranţă acel model l-aţi văzut cu toţii în filmele cu
Louis de Funes. Exact din acel model (pe poză în dreapta) a şi fost inspirat noul concept Citroen Cactus M care va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt.
Fiind bazat pe modelul de producţie C4 Cactus, conceptul dispune doar de două portiere, precum şi predecesorul său, iar structura în jurul parbrizului şi
bara din spate sunt stilizate în elemente din lemn de care sunt ataşate două surf-boarduri.
Pentru a îmbarca la bord, pasagerii spate pot utiliza inserţiile din caroserie, fără a mai deranja pe cei de pe primul rând de scaune.
La fel ca şi Mehari, conceptul
Cactus M este destinat celor cu
spirit de aventură care duc un mod de viaţă activ şi tind să se rupă din rutina orăşenească pentru a trăi din plin. Despre aceasta mai cu seamă ne „strigă” coloristica interiorului şi cele două surf-boarduri.
Pentru a face faţă condiţiilor
dificile, precum nisipul de
pe plajă, Cactus M este
dotat cu sistemul Grip
Control care ajustează
tracţiunea pe suprafeţe
lunecoase.
Cei de la Citroen menţionează
că cu acest concept ei doresc să demonstreze potenţialul lui C4 Cactus de a genera noi varietăţi de caroserii, iar într-un final, acestea ar putea ajunge în producţia de serie.
Conceptul Citroen Cactus M ar putea fi un succesor ideal pentru C3 Pluriel care a fost produs în perioada anilor 2003-2010.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,109
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!