Modelele Mercedes-Benz AMG Sport vor deveni „adevărate” Mercedes-AMG!
14 Ianuarie 2016, 15:41
Atunci când debutase modelul Mercedes-Benz SLC ne întrebam, de ce versiunea de performanţă Mercedes-AMG SLC 43 (pe imagini)
are atât de puţine în comun cu adevăratele creaţii din Affalterbach, având mai multe tangenţe cu versiunile AMG Sport şi fiind mai lentă decât versiunea SLK 55 AMG. Acum avem şi răspunsul! Se pare că versiunile
AMG Sport nu au reuşit să se impună ferm pe piaţă, fiind confundate cu pachete AMG, deşi asupra acestora au lucrat inginerii AMG. În scurt timp, toate modelele AMG Sport, printre care C450 AMG şi GLE450 AMG vor fi numite „AMG 43”, iar cele din urmă redenumite în Mercedes-AMG C 43 şi Mercedes-AMG GLE 43!
Modelele vor continua să fie disponibile cu propulsorul V6 de 3.0 litri Biturbo care dezvoltă 367 CP şi 520 Nm şi vor umple golul dintre versiunile simple Mercedes-Benz şi modelele de performanţă AMG cu indicele 63 şi 65. Chiar dacă versiunile AMG cu indicele „43” vor fi un fel de versiuni de bază în
gama modelelor AMG, acestea nu vor fi niciodată AMG-uri adevărate, pentru că fiecare propulsor nu va fi construit de un meşter care la urmă îşi pune semnătura pe motor – o tradiţie de esenţă a celor de la Mercedes-AMG.
Dar cei de la Mercedes-AMG ar avea şi o scuză – modelele de bază AMG 43 vor fi vândute în numere mari şi ar fi imposibil de creat fiecare propulsor în mod tradiţional AMG.
Dar de ce „43”, doar există versiunile precum A 45 AMG şi ar fi fost corect de „botezat” noile modele cu indicele „45”?! Totuşi, acelaşi A 45 AMG are un propulsor care dezvoltă 381 CP, astfel fiind mai potent, iar puterea, cum ne-a obişnuit de ceva timp producătorul german, este reflectată în acel indice.
Până la urmă indicele „43” nu este unul nou pentru cei de la AMG, acesta fiind întrebuinţat pe Mercedes-Benz C 43 AMG W202, astfel având o tangenţă istorică pentru fortificarea însemnătăţii acestui pas. Noua generaţie
Mercedes-Benz E-Class de asemenea va avea o versiune AMG incipientă, care se va numi Mercedes-AMG E 43. Să sperăm că acest pas nu va dilua esenţa brandului Mercedes-AMG.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,039
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!