Mai multe Tesla Model S vor concura într-un nou campionat al mașinilor electrice – Electric GT!
10 Martie 2016, 13:27
După succesul bolizilor electrici din campionatul Formula E, la orizont apare un nou ”campionat electrificat” numit Electric GT! Acesta se va focusa pe automobile din categoria GT (mașini cu caroserii), care vor avea un substrat tehnic pur electric! Un total de 10 echipe s-au înscris deja pentru sezonul 2017, care vor concura cu 20 de Tesle Model S în 7 etape care se vor desfășura în Europa, America și Asia pe circuite precum
Barcelona,
Donington, Mugello și Estoril! Inițiatorii campionatului au ales Tesla Model S drept mașină electrică de bază, pentru că Model S este cea mai capabilă mașină pur electrică și are un potențial extrem de bun pentru curse.
În campionatul internațional Electric GT vor putea participa și alți producători auto, dacă vor avea modele electrice similare cu Tesla Model S.
Deși cei de la Tesla au modele mai potente cu tracțiune integrală, precum P90D, mașinile de curse din cadrul campionatului Electric GT vor avea substratul tehnic al versiunii cu tracțiune spate Model S P85+, pentru că tracțiunea spate este mai spectaculoasă în cursele de circuit. Puterea mașinilor de curse va fi identică cu cea al electromobilului de stradă fiind mai mult decât suficientă pentru curse – 416 CP și 601 Nm.
Totuși, caroseria va fi înlocuită cu una din fibră de carbon, cu aripi evazate, eleroane și spoilere, similară cu mașinile din DTM, astfel greutatea va fi redusă drastic. Sistemul de frânare și suspensia, de asemenea vor fi de curse, iar pe circuit mașinile EGT vor fi
cu aproximativ 10 secunde mai rapide ca Tesla Model S P85+ în versiunea de stradă. Se pare că era electrificării se impune în forță în cursele auto, iar acesta este un lucru bun pentru dezvoltarea tehnologiilor care stau la baza electromobilelor. Astfel, pe urma acestor campionate au de câștigat oamenii de rând, care vor primi mașini electrice de stradă mult mai sigure și perfecte din punct de vedere ingineresc. Cursele au avut un impact radical și în dezvoltarea automobilelor convenționale, de ce nu ar avea același impact pozitiv și pentru automobilele electrice?!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,053
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!