Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z
Un conducător Tesla şi-a sacrificat maşina pentru a salvat viaţa unui alt conducător! Aţi proceda la fel?
16 Februarie 2017, 15:36
De obicei călătorind la volanul automobilului, ne vedem de treburile noastre şi nu prea ne interesează ce fac sau cum se simt ceilalţi participanţi la trafic, deşi luăm seama la ei pentru propria siguranţă. Un caz demn de laude s-a întâmplat în seara zilei de luni, 13 februarie, pe autobanul A9 de lângă oraşul bavarez Garching. Un locuitor al aceluiaş oraş, Manfred Kick,
în vârstă de 41 de ani, care conducea electromobilul său Tesla Model S, a observat un Volkswagen Passat Estate (B8) pe banda din stânga lovindu-se eratic de parapet. Atunci când s-a îndreptat paralel cu maşina, conducătorul Teslei a observat că bărbatul de la volanul Volkswagenului este în stare de inconştienţă.
Acţionând rapid, acesta a virat în faţa Volkswagenului, iar odată ce a simţit
contactul în bara de spate, a apăsat atent frâna, încetinind electromobilul şi, totodată, Volkswagenul până când cele două vehicule nu s-au oprit în loc. Conducătorul Teslei a chemat ajutoare, la faţa locului venind ambulanţa, poliţia şi pompierii, care au acordat ajutor conducătorului Volkswagenului, în vârstă de 47 de ani. Conform autorităţilor, bărbatul din Volkswagen ar fi suferit atac cerebral, în timp ce conducea, acum însă, starea lui este stabilă.
Astfel, datorită faptei eroice, Manfred Kick a salvat viaţa unei persoane absolut necunoscută, sacrificându-şi maşina. Germanul a declarat, că, cel mai probabil, asigurarea nu îi va plăti reparaţia Teslei, menţionând, că acest lucru este unul secundar, iar important este că a fost salvată viaţa unui om. Pagubele cumulate, pe care le-au suferit ambele vehicule au ajuns la 10,000 de euro.
Aflând despre incident, şeful Tesla Motors, Elon Musk, a declarat că va acoperi toate cheltuielile pentru reparaţia Teslei Model S a eroului german.

În asemenea cazuri, sistemele care menţin banda de rulare sunt extrem de importante, mai cu seamă acelea,
care alertează conducătorul să pună mâinile pe volan, iar în caz că cel din urmă nu reacţionează, maşina încetineşte autonom şi parchează pe acostament, chemând ambulanţa.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru via Jalopnik.com
1
2,286
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!