Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Moment istoric: Skoda a marcat 6,000,000 de exemplare Octavia produse!

Octavia e cu siguranţă cel mai iubit model din clasa sa în Moldova cam de la apariţia primei generaţii moderne, atunci când Skoda era încă una din puţinele mărci reprezentate oficial în Moldova. Iar succesul acestui model pe piaţa locală a avut o reflecţie similară şi la nivel european.
Puţini dintre noi ştiu, însă, că a existat o altă Skoda Octavia, produsă între anii 1959 şi 1971, care oferea devenise prima maşină pentru o mulţime de familii la acea vreme, oferind mai mult spaţiu decât altele şi o mulţime de tehnologii moderne pentru acele timpuri. În întreaga sa carieră, acel model s-a vândut într-un număr de 365,400 exemplare, o cifră uriaşă pentru vremurile sale.
Prima generaţie modernă, însă, apărea în 1997, cu o cifră de 61,000 exemplare produse doar în primul an, pentru ca numai un an mai târziu producţia să se dubleze! Pe durata carierei acestei generaţii s-au vândut 1,442,100 exemplare Octavia!
Următoarea generaţie a avut un succes şi mai mare. Între anii 2004 şi 2013, când a fost produsă, ea s-a vândut în 2,604,100 exemplare, fiind şi prima Octavia vândută, practic, la nive global. Apropo, în timp ce această generaţie se vindea, cea precedentă a mai continuat să fie produsă tocmai până în anul 2010!
Iar actuala Skoda Octavia continuă să fortifice acest succes. Din 2012 încoace, ea s-a vândut în 1,558,400 exemplare şi e abia la mijloc de carieră!

Deci, cele 6 milioane cumulate până acum de toate generaţiile Octavia par a fi doar un început, urmat de încă multe capitole de succes.
0
1,103
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!