NASA a creat un concept de vehicul marțian pe baza lui Nissan LEAF! (Video)
7 Iunie 2017, 12:10
Cei de la NASA au dezvăluit un concept de vehicul marțian, care ne demonstrează cum ar putea arăta în viitor vehiculele ce vor păși pe planeta Marte. Acest concept însă, numit Mars Rover, nu vă părăsi Terra și niciodată nu va păși pe Planeta Roșie. Potrivit celor de la NASA, persoanele care acum au o vârstă cuprinsă între 8 și 18 ani, vor fi primele ce vor păși pe Marte în viitor, iar acest concept este menit să atragă atenția acestor tineri și să-i educe despre Planeta Roșie.
Conceptul a fost creat de către frații Parker, care sunt specializați în crearea vehiculelor pentru filmele din Hollywood, fiind creatorii motocicletelor din pelicula Tron: Legacy. Conceptul este unul electric și dispune de o baterie de 700 de volți, însă privit
la interior, putem observa bordul de Nissan LEAF, astfel, devine clar că acest concept a fost construit cu utilizarea propulsiei și electronicii
preluate de la LEAF! Cel mai probabil, a fost utilizat doar un singur pachet de baterii și un motor electric, ce pune în mișcare doar roțile din față. Este un concept, care trebuia să se miște, deci, este suficient pentru o asemenea demonstrație.
La bord se pot adăposti patru astronauți, având și un laborator în partea din spate. Vehiculul marțian are o greutate de 2,721 de kg, o lungime de 7,315 mm, o lățime de 3,962 mm și o înălțime de 3,352 mm, fiind echipat cu șase roți speciale de 50 de inch, care vor ajuta la traversarea suprafeței pietroase și nu se afundă în nisip.
Virtual, acest vehicul ar putea circula cu o viteză de 112 km/h, însă pe Marte acesta ar avea o viteză între 16 și 24 km/h. Pe Marte acesta nu va ajunge, în schimb, va ajunge NASA Mars 2020 Rover, despre care am vorbit acum două săptămâni.
Conceptul va fi expus în complexul Kennedy Space Center Visitor Complex, unde a și fost dezvăluit, ca mai apoi să meargă într-un tur pe coasta estică, cu opriri în Atlanta, New York, Jersey și Washington D.C.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,974
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!