Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Acest Mercedes-AMG C63S Coupe a fost considerat "daună totală" după ce i s-a defectat motorul! (Video)

Un caz bizar s-a întâmplat în SUA. YouTuber-ul Mike, care duce un canal numit AutoVlog, a avut parte de clipe neplăcute, atunci când maşina visurilor sale s-a defectat, fiind considerată drept „daună totală” de agenţia de asigurări! Dar să o luăm de la început. Mike şi-a dorit un Mercedes-AMG C63S Coupe pe care l-a personalizat cu grijă şi după mai mult de două luni de aşteptare, a primit maşina visurilor, preţul căreia a fost de 88,310 de dolari.
Problemele însă, nu au întârziat să apară. După doar 2,000 de mile, a fost realizat un schimb programat al uleiului din diferenţial. Din cauza uleiului necorespunzător diferenţialul a început să scoată un vuiet şi a trebuit să fie înlocuit pe garanţie, pentru a preveni probleme în viitor. Aceasta însă, nu a fost cea mai mare problemă. În timpul unei ploi torenţiale, potrivit lui Mike, o maşină ce venea din întâmpinare a stropit cu un val mare de apă partea frontală, cauzând oprirea AMG-ului în mijlocul drumului. Apa a ajuns în motor şi cel din urmă s-a defectat având parte de „hydrolock”. Acest efect vine atunci când apa ajunge în motor şi nu poate fi comprimată de piston, iar din această cauză bielele sunt îndoite sau rupte, pistoanele fiind blocate în cilindri.

La cel mai apropiat service Mercedes-Benz a fost depistată apa în motorul maşinii lui Mike, iar pentru că motorul nu putea fi învârtit nici măcar manual, a fost confirmat „hydrolock-ul”. Nefiind un caz de garanţie, ci un caz de asigurare, pentru că s-a întâmplat din cauza unor condiţii climaterice şi nu din cauza unui defect din uzină, Mike a trebuit să contacteze compania de asigurări pentru a hotărî problema. Şi acum atenţie, preţul unui motor nou pentru Mercedes-AMG C63S Coupe, fiind vorba de unitatea de 4.0 litri V8 BiTurbo de 510 CP, este de 71,000 de dolari, atunci când preţul de bază fără opţiuni pentru acest model este de 75,000 de dolari în SUA! Restul maşinii costă doar 4,000 de dolari? Cum vine asta?! În ciuda celor doar 3,500 de mile pe care le avea la bord, agenţia de asigurări a considerat maşina drept „daună totală”, pentru că preţul motorului a depăşit 80% din valoarea maşinii! Această decizie compania de asigurări a făcut-o pentru a exclude viitoarele probleme, care ar fi putut apărea după înlocuirea motorului.
Ce concluzii putem face din istoria lui Mike? Nu trebuie să conducem automobilele în ploaie torenţială, pentru că am putea ajunge pe o stradă unde apa s-ar ridica până la capotă şi ar cauza aceeaşi problemă (strada Albişoara pentru referinţă), sau cel puţin, să conducem prudent pe un astfel de timp. Mai mult decât atât, acest caz ne arată cât de importantă este asigurarea Casco, mai ales pentru o maşină nouă. Vă imaginaţi ce avea să facă Mike, dacă asigurarea nu i-ar fi acoperit această problemă? Avea să dea 71,000 de dolari pentru un motor nou, nemaivorbind de costul lucrului pentru înlocuirea acestuia! În schimb, Mike acum îşi aşteaptă noua sa maşină. Puteţi să vă familiarizaţi în detaliu cu cazul lui Mike din cele două vloguri de pe canalul său pe care le-am inclus mai jos.
0
1,267
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!