Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Ford începe producţia noului EcoSport în România

Astăzi, 12 octombrie, cei de la Ford au demarat producţia SUV-ului compact EcoSport la uzina din Craiova, România. Anterior la această uzină se producea monovolumul compact B-Max, iar după reutilarea uzinei în care au fost investite 200 de milioane de euro, aici începe producţia noul EcoSport facelift.
Datorită noului model către sfârşitul anului la uzina din Craiova vor fi angajaţi 1,700 de lucrători noi, aducând numărul total la 3,900. Reamintim că anterior, Ford EcoSport era importat din India, unde acesta era produs la uzina din Chennai. Odată cu creşterea cererii şi apariţia versiunii facelift, s-a decis ca producţia să fie realizată în mare parte în România, de unde EcoSport va fi exportat în 56 de pieţi de pe 4 continente, cu excepţia Rusiei. Vânzările SUV-urilor Ford în Europa au crescut cu 30% în 2016 şi cu 27% în primele 8 luni ale anului 2018, iar EcoSport va spori vectorul de creştere a vânzărilor.
Uzina de la Craiova, de asemenea, va continua producţia propulsorului Ford 1.0 EcoBoost, care se va regăsi şi sub capota lui EcoSport. O nouă adiţie la gama motorizărilor pentru EcoSport este noul diesel 1.5 EcoBlue (125 CP şi 300 Nm), care este cuplat la transmisia manuală în 6 trepte şi indică un consum mixt de 4.5 l/100 km. Mai mult decât atât, EcoSport facelift a primit şi o versiune dinamică ST-Line.
0
519
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!