Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Pentru prima dată în ultimii 8 ani maşinile pe benzină au surclasat la vânzări pe cele diesel în Europa!

De mai bine de 8 ani piaţa europeană a fost dominată de maşinile cu propulsoare diesel. Situaţia s-a schimbat radical însă după scandalul „Dieselgate” al celor de la Volkswagen, care a pornit şi un declin în vânzările automobilelor diesel. Astfel, pentru prima dată începând cu 2009, vehiculele pe benzină au surclasat la vânzări pe cele diesel!
Potrivit datelor asociaţiei ACEA, în prima jumătate a anului 2017 vânzările maşinilor cu propulsoare pe benzină au crescut cu 10%, în timp ce vânzările diesel-urilor au scăzut cu 4%. În rezultat, cota de piaţă a vehiculelor diesel noi a scăzut de la 50.2% la 46.3%, în Europa fiind vândute cu 152,323 de automobile diesel mai puţin (3,491,430 unităţi), comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016. Cota de piaţă a vehiculelor pe benzină a crescut de la 45.8% la 48.5%, în primele luni ale anului 2017 fiind vândute cu 328,615 de unităţi mai mult (3,658,088 unităţi).
Mai mult decât atât, dominanţa vehiculelor diesel a fost ştirbită şi de creşterile vânzărilor vehiculelor ecologice (electrice, hibride şi cele alimentate cu gaz sau bioetanol E85). Vânzările celor din urmă au crescut cu 35%, în timp ce cota de piaţă la moment fiind, deocamdată mică - doar 5.2%. Pe seama vehiculelor electrice revin doar 1.3% din vânzări (95,442 unităţi), aceeaşi cotă având-o şi vehiculele alimentate cu gaz sau bioetanol E85 (98,933 unităţi), în timp ce hibrizii deţin 2.6% din piaţa europeană (198,579 unităţi).
Potrivit reprezentanţilor ACEA, vehiculele cu propulsii alternative vor juca un rol crucial în mobilitatea viitorului, la moment însă, în ciuda declinului, diesel-urile rămân a fi opţiunile cu cel mai mic impact asupra mediului, având emisii CO2 mai mici, faţă de cele pe benzină. Astfel, nu vă aşteptaţi ca diesel-ul să dispară prea curând, în ciuda restricţiilor, cu care se vor confrunta în viitor în mai multe oraşe europene, care doresc să elimine vehiculele diesel de pe străzi.
0
726
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!