Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Porsche 911 GT2 RS a spulberat recordul de pe Nurburgring! (Video)

Recordurile de pe Nurburgring Nordschleife încep să stârnească bătălii din ce în ce mai aprige printre producătorii auto, iar în rezultat, au de câştigat clienţii, care primesc automobile extrem de rapide.
Recordul absolut la moment îl deţine hyper-car-ul McLaren P1 LM, care a înregistrat un timp de 6 minute şi 43.2 secunde. Totuşi, P1 LM nu este altceva decât un P1 GTR destinat circuitelor, care a fost modificat pentru a putea fi exploatat legal pe drumurile publice, mai mult decât atât, acesta fiind produs doar într-un singur exemplar. Deci, nu putem numi recordul acestuia drept unul cu adevărat corect, pentru că oricare maşină de curse ar putea fi modificată pentru a fi exploatată pe drumurile publice şi ar putea înregistra recorduri devastatoare.
Astfel, recordul absolut de 6 minute și 52.01 secunde, înregistrat de Lamborghini Huracan Performante, a fost cel, care rămânea a fi unul absolut, pentru automobilele de producţie şi care trebuia să fie doborât. Acesta a şi fost spulberat recent de noul Porsche 911 GT2 RS – un model de producţie, care poate fi procurat, spre deosebire de P1 LM!
Pe 20 septembrie 2017 cei de la Porsche au înregistrat un record de 6 minute şi 47.3 de secunde, doborând precedentul record cu aproape 5 secunde! Iniţial cei de la Porsche îşi doreau să atingă un timp de 7 minute şi 05 secunde, iar în rezultat au surclasat acel target cu tocmai 17.7 secunde! Mai mult decât atât, GT2 RS a demonstrat un ritm consistent, înregistrând timpi de sub 6 minute şi 50 secunde cinci tururi la rând! Urmărind filmuleţul, este incredibil să realizezi cât de rapid este noul GT2 RS! Recordul final a fost înregistrat de către pilotul de teste Lars Kern, deşi în această încercare a participat şi pilotul Nick Tandy, care concurează pe prototipul Porsche 919 Hybrid în campionatul WEC.
Reamintim, noul Porsche 911 GT2 RS livrează 700 CP şi 750 Nm storși din propulsorul de 3.8 litri în 6 cilindri boxer biturbo, are o greutate de doar 1,470 kg (1,440 kg cu pachetul Weissach), accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2.8 secunde, de la 0 la 200 km/h în 8.3 secunde, de la 0 la 300 km/h în 22.1 secunde şi atinge o viteză maximă de 340 km/h!
0
419
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!