Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Curios: unde îşi ia originea denumirea coupe-ului Porsche 911! (Video)

29 Decembrie 2017 - 15:12
Denis Godorozea
Prima generaţie Porsche 911 a fost lansată în 1963, doar că atunci coupe-ul legendar purta denumirea 901 şi anume cu această denumire putea să fie cunoscut până şi astăzi. Însă nu a fost să fie, iar pentru acest lucru ar trebui să-i mulţumim… francezilor de la Peugeot!
De la bun început, germanii nu planificau să denumească cu indexul 911 un model de serie care va avea, ulterior, mai multe generaţii. Acest număr era doar unul dintre mulţimile denumiri de uzină care nici nu ar fi fost atribuit coupe-ului legendar, însă lucrurile s-au schimbat mai târziu, şi pentru acest model a fost făcută o excepţie, graţie succesului comercial. Noul coupe Porsche a venit să ocupe locul eliberat de modelul 356. Prezentat pentru prima dată publicului sa Salonul Auto de la Frankfurt, coupe-ul purta denumirea 901, iar acest lucru i-a nemulţumit pe francezi, care deja atunci aveau drepturi semioficiale pentru denumirea automobilelor sale numerică cu cifra 0 la mijloc.
Primii ani noul sport-car a fost vândut sub denumirea 901 cu un tiraj de 85 exemplare, iar, mai târziu, francezii au solicitat prietenos colegilor germani să identifice o altă denumire pentru coupe-ul său. Astfel, Porsche a exclus zeroul din ecuaţie, înlocuindu-l cu cifra 1, şi astfel legendarul model a primit denumirea răsunătoare şi cunoscută pe întreg globul pământesc – 911.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter