Serviciul Vamal al Republicii Moldova a primit în dotare 97 automobile noi!

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a primit în dotare 97 automobile noi, ce constituie circa 50% din parcul său auto. Automobilele sunt, predominant, în caroserie sedan, însă printre acestea se mai enumeră şi break-uri şi SUV-uri. Automobilele vor fi repartizate entităţilor din cadrul Aparatului Central şi celor ale birourilor vamale Nord, Centru şi Sud, iar o mare parte din automobile sunt destinate subdiviziunilor antifraudă.
Automobilele au fost transmise Serviciului Vamal în cadrul unei ceremonii oficiale în faţa guvernului, în care au participat Prim-Ministrul Republicii Moldova Pavel Filip şi Directorul General al Serviciului Vamal Vitalie Vrabie şi mai mulţi reprezentanţi ai entităţilor care vor beneficia de noile unităţi de transport.
Decizia de a achiziţiona unităţile de transport a venit după ce Serviciul Vamal a scos din folosinţă 101 unităţi de transport învechite, într-o stare tehnică deplorabilă cu anul producţiei cuprins între 1997 şi 2005. Noile maşini au fost procurate în cadrul unei licitaţii publice, iar o parte din suma cheltuită pentru achiziţie a fost acoperită din vânzarea unităţilor de transport uzate (983,927 lei), restul banilor fiind alocaţi din bugetul de stat. Costul total al achiziţiei constituie circa 19,8 milioane lei.
La achiziţia noilor automobile autorităţile au optat pentru automobile mai accesibile, cu costuri reduse de exploatare. Marea majoritate din noile unităţi de transport sunt de model Dacia Logan, SUV-urile sunt reprezentate de Dacia Duster, iar break-urile sunt de model Skoda Fabia.
0
3,024
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!