Ford anunţă modificări majore în gama sa: rămân doar SUV-urile şi Mustangul

Ford a anunţat printr-un comunicat de presă planurile sale pentru anul 2020, conform cărora în gama sa vor rămâne doar SUV-uri, pick-up-uri, modele cu capacităţi sporite în offroad şi celebrul Mustang. Deocamdată, planurile vizează doar piaţa nord-americană.
Decizia surprinzătoare rezultă din cauza cererii scăzute pentru sedanurile şi hatchback-urile Ford pe piaţa americană, raportate la cererea pentru SUV-urile şi pick-up-urile brandului. De exemplu, pentru sedanul Fusion în 2017 au optat circa 209 mii americani (-16.1% comparativ cu un an mai devreme), pe când pick-up-ul F-150 a fost ales de aproape 897 mii de cumpărători.
Aşadar, până în 2020 Ford urmează să renunţe la producţia majorităţii sedanurilor şi hatchback-urilor din gama sa, care este compusă în prezent de monovolumul C-Max, hatchback-urile Fiesta şi Focus, şi sedanurile Fusion (Mondeo) şi Taurus. Unicele modele de dimensiuni mai compacte care vor supravieţui după aplicarea modificărilor vor fi modelul Focus în varianta offroad Active şi sportcar-ul Mustang. Totodată producătorul va analiza posibilitatea lansării unor modele noi cu gardă la sol mărită şi dimensiuni mai compacte.
Planul strategic mai prevede că până în 2022 Ford va avea în gamă nu mai puţin de 16 modele electrificate, printre care hibride şi complet electrice, iar printre primele de versiuni electrificate vor beneficia cele mai solicitate modele din gamă: F-150, Mustang, Explorer, Escape şi viitorul Bronco.
0
2,191
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!