Oficial: câți conducători auto sunt înregistrați în țara noastră?

Zi de zi pe străzile țării noastre se lansează noi șoferi și se înmatriculează zeci de automobile. Zi de zi șoferii din Moldova sunt nevoiți să suporte ambuteiaje infernale pe străzile capitalei, neadaptate unui asemenea număr de automobile și șoferi. Dar v-ați întrebat câți, de fapt, șoferi sunt îregistrați în țara noastră? Ei bine, dacă da, atunci Agenția Servicii Publice vine cu date oficiale.
Așadar, conform datelor Agenției Servicii Publice, la data de 1 martie curent în Republica Moldova au fost înregistrați oficial 975,671 șoferi în toate categoriilw de vehicule. Din acest total cea mai mare majoritate o constituie bărbații – peste 756 mii conducători. Cele mai răspândite permise de conducere în țara noastră, evident, sunt cele pentru categoria B – circa 510 mii permise de conducere, însă în acest caz numărul bărbaților și femeilor deținători de permis de conducere de această categorie este mai apropiat – circa 302 mii bărbați și circa 206 mii femei.

A doua cea mai răspândită categorie de șoferi este cea a deținătorilor permiselor de conducere pentru categoriile B și C, aceasta enumeră aproximativ 120 mii bărbați și circa 2 mii femei. Un total de 10 mii șoifer dețin permis pentru categoriile B, C și D și circa 20 mii persoane au permis de conducere pentru categoriile B, C, D, BE, CE, DE.
0
2,456
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!