Subaru XV Crosstrek va fi primul PHEV al mărcii nipone cu sistem hybrid preluat de la Toyota Prius

Versiunea electrificată Subaru XV Crosstrek a fost lansată în 2013 – acesta a fost primul model hibrid din istoria mărcii nipone. Crossover-ul, însă, a avut un sistem de propulsie mild-hybrid, sau unul care nu poate fi încărcat de la o priză şi nu se poate lăuda cu o eficienţă asemănătoare PHEV-urilor. Un asemenea model va apărea în curând în gama niponilor, iar primele informaţii despre acesta au fost dezvăluite de reprezentanța americană a companiei.
Viitoarea generaţie Subaru XV Crosstrek va repeta istoria predecesorului şi va deveni primul plug-in hybrid. Noul model va avea la bază platforma Subaru Global Platform, însă va folosi sistemul hybrid dezvoltat de Toyota. Chiar şi aşa, inginerii niponi vor depune efort pentru ca noul model să rămână în sine un adevărat Subaru – modelul va folosi în tandem cu motorul electric benzinarul propriu de 2.0 litri cu 4 cilindri şi va avea tracţiune integrală cu o transmisie absolut nouă.

Toyota Prius Prime, de la care va fi împrumutată tehnologia hibridă poate parcurge în prezent până la 40 km în regim electric, fiind alimentată de la o baterie de 8.8 kWh, însă pentru crossover-ul Subaru niponii ar putea folosi o baterie mai mare, pentru a face faţă greutăţii proprii mai mari şi, de ce nu, pentru o autonomie mai bună.
Premiera noului crossover hybrid Subaru va avea loc în următoarele luni, iar până la finele acestui an modelul se va lansa pe piaţa americană. Următorul pas în segmentul vehiculelor electrificate pentru Subaru va fi lansarea unui model complet electric, care de asemenea ar putea fi dezvoltat pe baza crossover-ului Crosstrek.
0
1,782
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!