Actualizare pentru Mazda MX-5: roadster-ul primeşte motoare şi sisteme de siguranţă noi

Mazda a anunţat un şir de actualizări pemtru MX-5. Roadster-ul nu a primit modificări în design, însă substratul tehnic a fost îmbunătăţit considerabil. Printre cele mai importante modificări ţin de unitatea pe benzină de 2.0 litri, care a primit un surplus de putere de 17%!
Unitatea de top din gama motorizărilor disponibile pentru roadster-ul nipon, benzinarul Skyactiv-G 2.0 a primit pistoane şi tije cu o greutate redusă. A fost modificat sistemul de injecţie şi supapele, iar în rezultat benzinarul aspirat natural livrează 184 CP, în schimbul celor 160 CP de până la actualizare. Cuplul maxim a înregistrat o creştere nesemnificativă de 5 Nm până la 205 Nm. Totodată motorul a devenit mai receptiv la acţionarea pedalei acceleratorului iar sunetul produs de sistemul de evacuare a devenit mai suculent. Unitatea incipientă Skyactiv-G 1.5 a primit modificări asemănătoare, însă surplusul de putere este mai discret – 132 CP (+2 CP) şi 152 Nm (+2 Nm). Ambele motoare se încadrează, astfel, în normele de poluare Euro-6d TEMP în urma testelor în ciclul WLTP/RDE.
Actualizările mai includ modificarea timpilor cutiei automate de viteze, reglajele volanului, care poate fi ajustat telescopic în proporţie mai mare cu 42 mm, noile fixatoare a portierelor cu o precizie mai înaltă în timpul deschiderii şi alte mânere a reglajelor scaunelor. Motorizarea de top cu benzinarul ed 2.0 litri include în dotarea incipientă camera de marşarier. Sistemele de siguranţă activă şi asistenţă a şoferului includ acum sistemul de monitorizare a indicatoarelor rutiere şi sistemul de frânare automatizat în timpul mişcării în ambele direcţii.

Roadster-ul actualizat a fost deja lansat pe piaţa niponă, urmând să ajungă în Europa în luna august al acestui an, după care îşi va face apariţia şi pe piaţa americană.
0
1,605
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!