Jaguar XE se pregăteşte de facelift, în urma căruia se va alege cu două versiuni hibride

Jaguar XE a fost lansat în prima generaţie acum 3 ani în urmă pentru a lupta pe piaţă cu Audi A4, BMW Seria 3 şi Mercedes-Benz C-Class. Printre punctele forte ale sedanului se enumeră designul veritabil britanic şi o ţinută de drum impecabilă, însă se pare că aceste calităţi sunt insuficiente pentru a face faţă rivalilor din triada germană, vânzările XE fiind mult prea mici, comparativ cu concurenţii: în Europa modelele germane din segmentul D+ se bucură de o cerere de peste 180 mii unităţi anual fiecare, atunci când sedanul britanic abia de depăşeşte numărul de 30 mii unităţi vândute. O situaţie mai alarmantă se atestă pe piaţa din SUA, unde pe tot parcursul anului trecut, pentru Jaguar XE au optat doar 9,278 clienţi.
Factorii ce determină eşecul sedanului ar fi lipsa unei caroserii break, în special în Europa, dar şi lipsa unor versiuni cu propulsie hibridă. Facelift-ul de mijloc de carieră vine, însă, să schimbe lucrurile.
Britanicii pregătesc o modernizare de amploare pentru Jaguar XE facelift, care va debuta, cel mai probabil, anul viitor. Versiunea break va lipsi în continuare, însă sedanul actualizat va fi oferit cu mai multe variante de dotări şi motorizări, pentru a satisface nevoile celor mai pretențioși clienți. Cele mai importante nouăţi, pe care probabil mizează britanicii, vor fi două motorizări noi de tip mild-hybrid cu sistem electric de 48V, una cu propulsor pe benzină şi una pe motorină. Totodată, cu mici modificări, în lista motorizărilor vor rămâne propulsoarele actuale din seria Ingenium pe benzină şi motorină, ce livrează între 163 şi 300 CP, în dependenţă de versiune. Clienţii vor putea opta pentru două tipuri de tracţiune – pe puntea spate sau integrală. Pe lângă actualizarea substratului tehnic, britanicii pregătesc şi un design exterior revizuit pentru XE.
0
1,772
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!