Land Rover Discovery primește un set de actualizări și o nouă unitate turbodiesel V6

Land Rover Discovery beneficiază de un set de actualizări pentru piața europeană, printre care asistenți și sisteme de siguranță activă în lista opționalelor și o nouă motorizare turbodiesel V6. Totodată, britanicii au anunțat sfârșitul producției pentru două motorizări.
Cea mai importantă modificare pentru Land Rover Discovery, care va fi livrată primilor clienți la finele acestui an, este noua motorizare SDV6, care vine să substituie vechea TDV6. De fapt, la baza motorizării stă același propulsor de 3.0 litri, care grație unor modificări realizate de inginerii britanici livrează acum 306 CP și 700 Nm, pe când motorizarea precedentă era capabilă să dezvolte "doar" 258 CP și 600 Nm. Surplusul de putere a dus la o accelerație mai rapidă de la 0 la 100 km/h cu 0.6 secunde: Discovery SDV6 este capabil să execute acest exercițiu în 7.5 secunde. Cu motorul modificat SUV-ul britanic va putea tracta remorci cu o greutate de până la 3.5 tone. Prețul pentru noua motorizare va constitui în Germania cel puțin 67 mii euro.
Totodată, britanicii au anunțat despre pensionarea a două motorizări oferite până acum în Europa pentru Discovery. E vorba despre versiunea cu motorul turbodiesel de 2.0 litri cu 4 cilindri în linie (180 CP) și propulsorul pe benzină V6 de 3.0 litri cu compresor (340 CP).
Lista opționalelor a fost suplinită cu un cruise control adaptiv mai performant, care va putea menține distanța până la automobilul din față de sine stătător, fiind capabil să oprească în loc, după necesitate, iar dacă staționarea a durat mai puțin de trei secunde, sistemul va reveni la viteza setată inițial. Cel de-al doilea sistem a primit denumirea Clear Exit Monitor și este menit să atenționeze șoferul și pasagerii de la bordul SUV-ului despre automobilele, pietonii sau bicicliștii din preajma automobilului, în cazul deschiderii portierelor.
0
1,786
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!