Hibridizarea Hyundai: două versiuni electrificate pentru Santa Fe în următorii doi ani

Hyundai continuă hibridizarea gamei sale de modele. După ce anterior s-a anunțat, că Tucson va beneficia de propulsia micro-hibridă, preluată de la KIA Sportage, constructorul sud-coreean anunță două versiuni hibride pentru noua, cea de-a patra generație Hyundai Santa Fe. Cele două versiuni se vor lansa pe parcursul următorilor doi ani, iar primele informații despre acestea au fost dezvăluite acum.
Potrivit primelor informații din interiorul companiei, prima versiune electrificată Hyundai Santa Fe lansată pe piață va fi cea micro-hibridă cu turbodieselul de 2.0 litri de 186 CP și cu acumulator de 48 V, care a debutat pe KIA Sportage mai devreme. Ulterior aceeași tehnologie va fi implementată și cu unitatea turbodiesel de 1.6 litri, însă aceasta va fi disponibilă, cel mai probabil, doar pe SUV-urile mai mici din gama Hyundai/KIA.
Cea de-a doua versiune hibridă este chiar mai curioasă. Aceasta își va face apariția nu mai devreme decât peste 1.5 ani și va fi prima versiune plug-in hybrid disponibilă pe Santa Fe. Constructorul nu dezvăluie informații despre aceasta, însă denumirea sugerează că viitorul PHEV va putea fi alimentat de la priză, iar autonomia în regim 100% electric va ajunge până la 50 km, sau chiar mai mult.
0
1,486
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!