Nissan Leaf E-Plus va primi un nou motor electric mai performant și va dispune de o autonomie extinsă

Cea de-a dpua generație Nissan Leaf s-a lansat pe piață în toamna anului trecut. Compacta electrică a primit un design complet revizuit și a dispus de un substrat tehnic puternic modernizat, cu un motor electric mai performant și o autonomie extinsă. Compania niponă, însă, nu se va limita aici, și va lansa o nouă versiune Leaf E-Plus, cu un motor electric cu un surplus de CP și o baterie cu o capacitate mai mare.
Nissan nu a dezvăluit termenii de lansare a noii versiuni E-Plus, însă au dezvăluit detalii despre substratul tehnic al acesteia. În prezent Leaf este propulsat de un motor electric cu 150 CP la activ, alimentat de la o baterie de 40 kW, ce-i asigură electromobilului o autonomie de 378 km conform ciclului NEDC, sau circa 243 km în regim de exploatare real. Versiunea Leaf E-Plus va beneficia de o baterie mai mare, însă niponii nu specifică capacitatea acesteia, însă conform ciclului NEDC aceasta ar putea fi capabilă să asigure o autonomie de 500 km sau 350-400 km în condiții de exploatare reale.
Va primi Leaf E-Plus și un motor electric mai puternic. Însă acesta nu va avea rolul direct de a transforma electromobilul într-un hot-hatch sau să îmbunătățească simțitor caracteristicile dinamice. Necesitatea apariției unui motor mai puternic este corelată cu capacitatea mărită a bateriei de la bord, care aduce cu sine un surplus de greutate. Astfel, noua versiune va fi propulsată de un motor electric de 200 CP.
Informațiile despre noua versiune Leaf E-Plus au fost dezvăluite de directorul de marketing și vânzări a diviziei producătoare de modele electrice Nissan Brian Maragno. Acesta a evitat, însă, să dezvăluie termenii apariției pe piață a noii versiuni.
0
1,654
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!