Premieră: noul Audi Q3! Descoperiți în detaliu cea de-a doua generație a SUV-ului german

Audi prezintă în premieră mondială cea de-a doua generație Q3. Noul SUV este mai mare decât predecesorul său și a căpătat o siluetă mult mai dinamică. Q3 combină excelent limbajul stilistic conceput de noile generații A6, A8 cu cel al SUV-ului coupe de top Q8.
Cu schimbul de generații Audi Q3 a trecut la platforma modulară MQB, utilizată de mai multe modele din cadrul Volkswagen Group. Comparativ cu predecesorul, noul Q3 a devenit mai lung cu 97 mm (4,485 mm), iar ampatamentul a fost mărit cu 77 mm (2,680 mm). În lățime SUV-ul măsoară 1,856 mm (+25 mm), iar înălțimea a fost micșorată cu 5 mm (1,585 mm). Astfel, Q3 de generația a doua are dimensiuni aproape identice SUV-ului Volkswagen Tiguan, cu care împarte platforma și o parte a substratului tehnic.
Comparativ cu Audi Q5, care a primit un aspect general evoluat de la cel al predecesorului, noul Q3 diferă substanțial de generația precedentă în materie de design. Blocurile optice față al noului SUV amintesc cel mai mult de cele de pe Audi A6, iar calandrul tridimensional cu grile verticale (asemănător celui de pe Q8) pare să devină cartea de vizită a tuturor SUV-urilor constructorului din Ingolstadt în viitor. Deși oficial noua generație nu este percepută de constructor drept un SUV coupe, aceasta a primit o siluetă mult mai dinamică, iar montanții spate sunt acum puternic înclinați înainte.
Din start Audi Q3 va fi disponibil și în versiunea S-Line, cu bare de protecție cu incizii de aer mai mari și un aspect exterior mai sportiv (SUV-ul de culoare albastră). La alegere sunt oferite jante din aliaj cu dimensiuni cuprinse între 17 și 20 țoli. Clienții vor fi bucuroși să afle, că farurile de tip LED sunt incluse în dotarea incipientă standard, iar opțional pot opta pentru faruri matrice adaptive.

Tot în varianta incipientă este inclusă planșa de bord digitală de 10.25 inch, însă sistemul Virtual Cockpit cu planșă de bord cu ecran mai mare de 12.3 inch rămâne a fi opțional. Chiar și în versiunile de top Q3 nu poate fi dotat cu ecran adițional pentru comenzile tactile pentru sistemul de climatizare, precum în cazul modelelor mai mari. Ecranul sistemului multimedia este disponibil începând cu versiunile entry-level, pentru acestea este prevăzut un display de 8.8 inch. Opțional este disponibil un display mai mare de 10.1 inch. În ambele cazuri ecranul este orientat spre șofer. Sistemul percepe comenzile vocale, oferă conexiuni Wi-Fi, Apple CarPlay și Android Auto, iar prin intermediul unei aplicații pe smartphone, proprietarul poate verifica la distanță starea actuală a automobilului.
Pasagerii banchetei spate vor fi răsfățați cu 3 locuri separate (40:20:40) ajustabile longitudinal cu reglaje pentru unghiul de înclinare a spătarului în 7 poziții fixe. Volumul portbagajului a fost mărit până la 530 litri (460 litri la predecesor), care poate fi mărit până la 675 litri în dependență de poziția scaunelor banchetei spate. Cu spătarele pliate volumul portbagajului numără 1,525 litri (1,365 litri la precedesor).
Inițial Audi Q3 va fi disponibil cu 5 motorizări diferite cu 3 propulsoare, toate turboaspirate și cu 4 cilindri. Contrar tendințelor actuale, noul SUV va fi disponibil cel puțin cu două versiuni pe motorină. Versiunea incipientă 35 TFSI are sub capotă benzinarul 1.5 TFSI, cu 150 CP și 250 Nm la activ. Aceasta este urmată de versiunea 40 TFSI cu benzinar 2.0 TFSI, cu 190 CP și 320 Nm. Același motor se află și sub capota versiunii 45 TFSI, însă în cazul acesteia benzinarul livrează 230 CP și 350 Nm. Versiunea incipientă pe motorină poartă denumirea 35 TDI și are sub capotă unitatea deja cunoscută 2.0 TDI, cu 150 CP și 340 Nm la activ. Mai târziu va fi lansată o versiune mai potentă cu același turbodiesel sub capotă, care va livra 190 CP și peste 350 Nm cuplu maxim.
Totodată rămân a fi disponibile cutiile manuale cu 6 trepte, opțional și pentru versiunile de top fiind prevăzută cutia robotizată cu 7 trepte S tronic. Versiunile de bază au tracțiune pe puntea față, iar opțional SUV-ul poate fi echipat cu sistemul de tracțiune integrală quattro.

Lista opționalelor disponibile pentru Audi Q3 include o suspensie sport mai rigidă și o altă suspensie adaptivă. Tot aici se regăsesc camerele de luat vederi la 360 grade, cruise-control adaptiv, sistem de menținere a benzii de circulație cu detectarea marcajului și indicatoarelor rutiere, asistent automatizat în parcare, hayon acționat electric și plafonul panoramic.
Producția noului Audi Q3 va începe în luna noiembrie a acestui anla uzina germanilor din orașul Gyor, Ungaria, alături de modelele A3 și TT. Pentru a da startul producției la uzina respectivă, Audi a investit circa 1.2 miliarde euro un modernizarea acesteia. Tot până la sfârșitul acestui an primele unități Audi Q3 vor fi livrate clienților europeni, urmând ca ulterior modelul să apară și pe alte piețe.
0
2,802
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!