Versiunea de top Peugeot 508 va dispune de propulsie hibridă și tracțiune integrală

Noua generație Peugeot 508 se va alege cu o nouă versiune de top anul viitor. Sistemul de propulsie ulterior folosit și de crossover-ul DS 7 Crossback E-Tense și de alte modele din gama francezilor. Sistemul va avea la bază un motor termic combinat cu un starter-generator de 48 V și un motor electric.
De fapt, informațiile despre versiunea hibridă a navei amiral Peugeot 508 au o importanță majoră și se referă aproape la întreaga gamă de modele Peugeot, Citroen, DS și Opel. Noul Peugeot 508 a fost construit pe platforma EMP2, pe versiunea simplificată a căreia se bazează și noua familie Peugeot Rifter/Partner, Citroen Berlingo și Opel Combo. Ulterior platforma respectivă va sta la baza mai multor modele din cadrul concernului, iar important este că aceasta a fost din start elaborată cu ideea de a dezvolta pe baza ei automobile cu propulsie hibridă, nu doar cu motoare termice.
Astfel, sharing-ul tehnologiilor hibride în interiorul concernului continuă – printre primii de sistemul de propulsie plug-in hybrid va beneficia Peugeot 508 preia, iar ulterior acest sistem își va face loc pe mai multe modele din gama celor 4 producători din cadrul companiei. Sistemul are la bază benzinarul de 1.6 litri cu un starter-generator de 48 V. Acest tandem dezvoltă 200 CP și pune în mișcare puntea față. Însă, cum am specificat mai sus, noul Peugeot 508 cu propulsie hibridă va dispune de tracțiune integrală, deci puntea spate va fi controlată de un motor electric separat de circa 100 CP, alimentat de la un bloc de baterii situat sub podeaua portbagajului (iar inginerii au realizat totul într-un așa mod, că volumul portbagajului nu va avea de suferit). Astfel, Peugeot 508 va deveni un PHEV cu tracțiune integrală, iar cu starter-generatorul va fi și un model extrem de eficient. În regim complet electric noua navă amiral va putea parcurge până la 50 km.
Versiunea hibridă de top Peugeot 508 va debuta pe parcursul anului viitor. Ulterior de aceeași tehnologie vor beneficia SUV-urile 3008 și 5008 din gama Peugeot. În prezent nava amiral a francezilor este disponibilă pe piață cu două versiuni a benzinarului de 1.6 litri, cu 180 și, respectiv, 225 CP. Gama de motorizări diesel este compusă de motoarele din seria BlueHDi de 1.5 și 2.0 litri, cu o putere cuprinsă între 130 CP și 180 CP.
0
2,056
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!