Audi A6 și A7 beneficiază de noua motorizare mild-hybrid cu propulsor diesel sub capotă

Audi anunță o nouă motorizare pentru A6 sedan, A6 Avant și A7 Sportback – 40 TDI. Motorizarea are la bază noua unitate turbodiesel de 2.0 litri și este poziționată pe o treaptă mai jos decât modelele în versiunea 50 TDI, ceea ce le va asigura și un preț mai accesibil.
Precum și celelalte versiuni disponibile pentru cele două modele, noua motorizare este una de tip mild-hybrid, dotată cu generator-starter. Fiind disponibilă pentru versiunile Sport și S-Line, sub capota acestor modele se va situa noua unitate turbodiesel 2.0 TDI cu 204 CP la activ, cuplat la cutia robotizată S-Tronic cu 7 trepte. Cu acest motor sedanul A6 este capabil să accelereze până la 100 km/h în 8.1 secunde, atunci când break-ul A6 Avant și coupe-ul cu 4 uși A7 Sportback au nevoie de 8.3 secunde pentru executarea aceluiași exercițiu. Break-ul A6 Avant cu acest motor are viteza maximă limitată la 240 km/h, iar în cazul modelelor A6 și A7 acul vitezometrului va indica cel mult 245 km/h. Consumul mediu în regim mixt, declarat de producător, constituie 4.5 litri per 100 km (117 și, respectiv, 122 g/km emisii CO2) în cazul A6 sedan și A7 Sportback, în timp ce A6 Avant va consuma cu 0.2 litri motorină mai mult pentru fiecare sută de kilometri (124 g/km emisii CO2).
Din momentul lansării, versiunile 40 TDI vor fi disponibile exclusiv cu tracțiune pe puntea față, iar mai târziu pentru acestea va fi disponibil sistemul de tracțiune integrală Quattro.
0
6,168
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!