ASP a început eliberarea permiselor de conducere internaţionale! Care este preţul?

Agenţia Servicii Publice (ASP) a început preluarea cererilor pentru perfectarea permisului de conducere internaţional. Actul va fi eliberat în baza permisului de conducere naţional, la solicitare. Modelul noului act a fost aprobat de către Guvern şi corespunde în totalitate prevederilor Convenţiei asupra circulaţiei rutiere încheiată la Viena în 1968.
La perfectarea permisului de conducere internaţional, solicitantul va trebui să prezinte actul de identitate, permisul de conducere naţional, de tip nou şi cu statut valabil, şi să completeze cererea-tip. Preţul pentru eliberarea actului internaţional poate oscila în funcţie de termenul de eliberare, iar preţul de bază pentru perfectarea într-un termen de 30 zile constituie 320 lei.
Noul permis de conducere va permite posesorului să participe la traficul internaţional, însă acesta va fi valabil doar în prezenţa permisului de conducere naţional. Termenul de valabilitate al noului act este de până la 3 ani de la momentul perfectării. Permisul de conducere internaţional îşi pierde valabilitatea în cazul în care şoferul va fi privat de dreptul de a conduce mijloace de transport cu anularea permisului de conducere naţional. Ulterior, solicitantul va putea perfecta un nou permis de conducere internaţional doar după redobândirea permisului de conducere naţional.
1
2,258
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!