În Belarus a început producţia de serie a electrocarului compact Zotye E200 EV

În Belarus a fost dat startul producţiei de serie a electromobilelor ultra-compacte Zotye E200 EV. Asamblarea electromobilelor are loc la uzina comună a companiilor Unison (capital britanic) şi Zotye International Automobile Tranding. Maşinuţele electrice au fost testate de presa locală, iar în câteva luni vor fi lansate pe piaţa internă, iar ulterior şi exportul acestora în alte ţări.
Zotye E200 EV este un electromobil ultra-compact cu propulsie 100% electrică, ce aminteşte prin design-ul său de modelele Smart ForTwo. În lungime E200 EV măsoară doar 2.7 metri, pe când lăţimea constituie 1.6 metri, iar greutatea proprie – doar 1,100 kg. La bord se pot adăposti două persoane. Electromobilul este propulsat de un motor electric de 82 CP, amplasat pe puntea spate (compacta dispune de tracţiune spate). Motorul electric este alimentat de la un set de baterii cu o capacitate de 24 kWh, capabil să-i asigure o autonomie de până la 200 km. Zotye E200 EV are nevoie de 6-8 ore de alimentare de la priza casnică pentru a suplini rezervele de electricitate, sau circa 30 minute pentru a suplini bateriile în proporţie de 80% de la o sursă de alimentare rapidă.
În prezent electromobilul nu poate fi admirat de public sau pe drumurile publice – acesta parcurge etapa finală de teste pe teritoriul uzinei. Din luna octombrie a acestui an Zotye E200 EV va putea fi achiziţionat în Belarus, iar preţul de start va constitui circa 17 mii dolari americani.
1
2,925
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!