Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Maşinile moderne, sub lupa EuroNCAP: se grăbesc acestea să facă aluzie la condus autonom?

În urma unui studiu efectuat recent de Euro NCAP, împreună cu Thatcham Research, s-a dovedit că 71% din şoferi sunt convinşi că la moment pot procura maşini capabile să meargă autonom.
Cei de la Thatcham Research spun că această părere este un rezultat al campaniilor de marketing ale unor producători, în urma cărora, numeroasele sisteme de asistenţă la drum fiind interpretate drept siteme de condus autonom. În urma testelor, s-a dovedit că în ziua de azi nici unul din producători nu este capabil să ofere pentru vânzare, o maşină 100% autonomă.

Cei de la Euro NCAP au conclus că chiar şi cele mai avansate sisteme de asistenţă la drum, de exemplu cruise control adaptiv (ACC) sau sistemul de menţinere a maşinii în bandă, nu pot asigura o siguranţă sută la sută, în situaţii de accident, cu atât mai mult nu pot fi caracterizate ca fiind capabile de o oarecare autonomie.
Aceste teste au avut ca scop de a arăta limitele posibilităţilor sistemelor de asistenţă a şoferului şi că până la urmă, şoferul este unicul responsabil pentru evitarea unui potenţial impact.
0
479
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!