Mercedes-Benz GLC F-Cell: Daimler lansează pe piaţă primul automobil electric cu celulă de hidrogen!

Mercedes-Benz GLC F-Cell este un automobil electric, unic în felul său, fiind capabil să meargă nu doar în regim 100% electric, cât şi în regim în care propulsorul electric este alimentat din celula de hidrogen.
Datorită acestei tehnologii de combinare a lumii electrice cu cea a hidrogenului, maşina este foarte practică în exploatarea de zi cu zi şi arată cifre de autonomie impresionante.

În regimul în care ca sursă de energie este folostiă doar celula de hidrogen, maşina este capabilă să parcurgă circa 430 kilometri, pe când în regim combinat, când energia este luată din ambele surse, a baterie electrice şi a celulei de hidrogen, autonomia se măreşte cu încă 51 de kilometri.

Rezervoarele de hidrogen sunt alcătuite din fibră de carbon, cu o capacitate de 4 kilograme, fiind capabile să fie alimentate până la plin în doar 3 minute. Maşina are un consum combinat de 0.34 kilograme de hidrogen la 100 de kilometri pe când 13,7 kWh constituie consumul de electricitate.
Mercedes-Benz GLC F-Cell dispune de patru regimuri de condus: 1) Hybrid este regimul în care maşina foloseşte ambele surse, bateria electrică şi celula de hidrogen, 2) Battery este regimul în care maşina foloseşte doar energia din bateria electrică, celula de hidrogen fiind dezactivată, acest regim este perfect pentru călătorii de scurtă durată, 3) în regimul F-Cell nivelul de încărcare a beteriei este menţinut constant doar de celula de hidrogen, acest regim este destinat călătoriilor la distanţe lungi, pe autostradă, 4) Charge este regimul în care reîncărcarea bateriei are o prioritate primară, maşina acumulând rezerve de energie electrică pentru a mări autonomia totală.
Printre primii clienţi corporativi care au primit primele maşini sunt, compania de căi ferate germană Deutsche Bahn şi Organizaţia Naţională de Hidrogen (NOW).

Mercedes anunţă că alte companii, inclusiv şi persoanele fizice vor avea posibilitatea de a testa noul GLC F-Cell începând cu primăvara anului 2019, prin intermediul serviciului Mercedes-Benz Rent.
0
2,486
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!