A venit iarna? Nici o grijă! Petrom Moldova anunţă că toate staţiile din ţară comercializează deja motorină Extra de iarnă

Se ştie că odată cu venirea iernii şi, implicit, a temperaturilor reci, dieselul are nevoie de aditivi pentru a evita sporirea vâscozităţii, iar anul ăsta noi, cei de la PiataAuto.md, avem în redacţie un nou automobil diesel pe care-l exploatăm şi cu care vom trece prin experienţa iernii. V-am anunţat anterior despre faptul că pe teritoriul Moldovei îl vom alimenta doar cu Motorină Extra de la staţiile Petrom, iar după multe zeci de mii de kilometri parcurşi vom putea să vedem cu adevărat cât de curat se păstrează motorul. Acum, odată cu venirea iernii ne-am gândit să-i întrebăm pe cei de la Petrom Moldova dacă în staţiile lor deja se comercializează diesel de iarnă sau nu.
Răspunsul a fost unul pe care-l aşteptam, pozitiv, dar cu detalii curioase. Aşadar, introducerea în reţea a motorinei de iarnă a avut loc gradual încă din a doua jumătate a toamnei, gradual însemnând că şi concentraţia de aditivi a fost mai mică la început şi mai mare ulterior. Acum, toate staţiile Petrom din ţară comercializează deja diesel de iarnă, iar la întrebarea noastră de ce nu s-a anunţat mai sonor această introducere, răspunsul a fost şi mai interesant. „Pentru că asta e deja un lucru absolut firesc, pe care-l facem în fiecare an. Toţi ştiu deja că Motorina Extra Petrom nu îngheaţă iarna niciodată, ceea ce vrem să subliniem în acest an sunt calităţile Motorinei Extra de la Petrom, care mai are şi proprietăţi de curăţare sau menţinere în stare curată a motorului, de asigurare a puterii corecte de combustie şi implicit a eficienţei în consum, dar şi de prelungire a vieţii motorului. Acestea sunt calităţile cele mai preţioase, pe care am vrea să le conştientizeze şi mai mult toţi proprietarii de automobile diesel din Moldova.”
Dacă este aşa sau nu, vom vedea cel mai bine pe propria experienţă de exploatare a lui Skoda Karoq 2.0 TDI din redacţia noastră, care adaugă în prezent foarte intens kilometri pe bord. În dimineţile cu adevărat geroase ale acestei ierni vom putea interveni direct cu transmisiuni LIVE pe Facebook pentru a testa pornirea motorului la rece, or, în rezervor se află întotdeauna doar Motorină Extra de la Petrom. Vom vedea deci absolut spontan cum stau lucrurile de fapt, iar când maşina va înregistra cel puţin vreo 30-40 mii de kilometri parcurşi deja cu acest diesel, vom putea face şi primele inspecţii la motor, aruncând o privire pe interior, ca să vedem cu adevărat cât de curat e păstrat de Motorina Extra. Vor fi deci experimente pe viu, pe propria experienţă, cu care ne vom împărtăşi public şi transparent!
0
2,101
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!