Cel mai neobişnuit BMW M3 E30: pick-up-ul care a muncit la uzina BMW timp de 26 ani

Dacă vă gândiţi la un BMW M3 clasic, gândurile ar putea să vă fugă la o caroserie coupe sau sedan, dar nicidecum la un pick-up. Ba chiar BMW a făcut odată şi o glumă de 1 aprilie cu lansarea unui nou M3 pick-up, doar că puţini ştiau că dincolo de această glumă se ascundea şi o sămânţă de adevăr istoric...
Atunci când a fost lansat primul BMW M3 E30, nu doar clienţii erau entuziasmaţi de capacităţile dinamice extraordinare ale modelului. Angajaţii diviziei M erau cel puţin la fel de încântaţi de produsul lor. Şi care ar fi putut fi cea mai bună scuză de a folosi un M3, decât cea de a delega un exemplar pentru necesităţile de pe teritoriul uzinei? Doar că un coupe sau sedan nu e foarte practic pentru treburile unei uzine, iar inginerii diviziei M s-au văzut nevoiţi să se gândească la o soluţie mai practică. Tocmai aşa s-a născut acest BMW M3 pick-up, în anul 1986, predestinat pentru a sluji la uzina diviziei BMW M din orăşelul Garching, de lângă Munchen.
La început, pentru a demonstra modestie, inginerii l-au echipat cu aşa-numitul motor „M3 italian”, adică un motor de 2.0 litri şi 192 CP, destinat versiunilor italiene ale lui M3 din considerente de taxare, în locul motorului „normal” de 2.3 litri şi 200 CP, disponibil pe celelalte pieţe. Însă această modestie n-a durat mult în mâinile unor ingineri pricepuţi. Ceva mai târziu, sub capota singurului M3 pick-up din lume a fost instalat propulsorul „normal” de 2.3 litri şi 200 CP.
În forma asta, acest exemplar BMW M3 E30 a slujit fidel la uzina bavareză timp de 26 de ani, fără vreo problemă tehnică, până când a fost pensionat acum câţiva ani. Nimeni n-a stat să măsoare parametrii dinamici exacţi ai pick-up-ului M3, însă un M3 E30 standard putea atinge în anul 1986 o viteză maximă de 235 km/h, accelerând de la 0 la 100 km/h în numai 6.7 secunde.
0
543
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!