Skoda va mai avea un SUV în gama sa! Aceasta e prima imagine cu noul model!

Chiar şi în ştirea de ieri despre vânzările record Skoda la nivel mondial şi local vă spuneam că cehii planifică lansarea în 2019 a unui nou SUV Skoda. Iată că azi cei de la Skoda publică prima imagine cu viitorul SUV, dar şi primele informaţii despre acesta.
Deşi nu i se cunoaştele numele viitorului model, putem presupune că acesta va porni tot cu „K”, la fel ca şi modelele Kodiaq şi Karoq (iar pe piaţa chineză şi micuţul Kamiq). Dimensiunile viitorului SUV îl vor poziţiona drept un model mai compact decât Karoq – un SUV subcompact, dacă e să vorbim în termenii industriei – astfel încât acesta să concureze cu cele mai compacte SUV-uri de pe piaţă, într-un segment care cunoaşte o creştere dinamică pe multe regiuni ale lumii.

Judecând după tendinţele industriei şi cele trasate şi de Skoda cu modelul mai mare, Karoq, noul SUV va fi conceput preponderent cu tracţiune faţă, poate doar motorizările de top beneficiind de versiuni 4x4. Skoda confirmă astăzi că noul model va fi construit pe platforma modulară MQB a grupului VW, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere tehnic, montarea tracţiunii integrale va fi posibilă, urmând ca prezenţa sau lipsa ei să fie o decizie de marketing şi poziţionare. E clar, însă, că noul crossover Skoda va fi poziţionat mai mult ca un SUV urban, pentru aventuri urbane, la fel cum se întâmplă în cazul multor altor modele de această talie.

E interesant că prima imagine denotă o schimbare de design la nivelul blocurilor optice, cu farurile principale mai înguste decât cele inferioare, o tendinţă prezentă la mai multe modele Nissan şi Citroen în prezent. De asemenea, e interesantă şi forma trapezoidală a grilei frontale, ce aminteşte mult de Audi Q3.
Deocamdată alte informaţii legate de noul SUV rămân în taină, însă noul model Skoda e confirmat pentru lansare la salonul auto de la Geneva din luna martie a acestui an, aşa că aşteptarea nu va dura prea mult.
0
1,680
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!