Mercedes-Benz prezintă conceptul EQV - monovolumul luxos 100% electric

Mercedes-Benz a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva conceptul EQV – un van 100% electric dezvoltat pe baza V-Class. Deși a fost prezentat în calitate de concept, startul producției de serie EQV va fi dat în viitorul apropiat, fără modificări substanțiale.
Fiind bazat pe versiunile de serie V-Class, EQV dispune de unele elemente exterioare distinctive, precum ornamentul original al luminilor de zi de tip LED față și „calandrul” inspirat de la crossover-ul electric EQC. Aspectul exterior este înnobilat de jantele originale de 19 țoli, ce tind să accentuieze caracterul eco al monovolumului.
La interior conceptul se distinge de modelele de serie prin sistemul multimedia de ultimă generație MBUX, pe când V-Class, trecut recent printr-un facelift, și-a păstrat sistemul multimedia Comand. Afară de aceasta, cei de la bord vor beneficia de un nivel maxim de confort, caracteristic monovolumurilor de serie V-Class.
Mercedes-Benz EQV este propulsat de un motor electric de 204 CP, ce pune în mișcare roțile punții față. Viteza maximă atinsă de concept constituie 160 km/h. Motorul electric este situat în partea din față a electromobilului, substituind astfel motorul convențional cu ardere internă. Propulsorul este alimentat de la un set de baterii de 100 kWh, stocate în podeaua conceptului, capabile să asigure van-ul cu o autonomie de până la 400 km. Alimentat timp de 15 minute la o stație de încărcare rapidă, electrocarul poate parcurge 100 km.
Producția de serie Mercedes-Benz EQV va începe în toamna acestui an, iar versiunea de serie va marca premiera la Salonul Auto de la Frankfurt.
0
1,877
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!