Noua generație Opel Corsa este gata de premieră: informații și poze oficiale publicate de producător

Noua generație Opel Corsa este tot mai aproape de premieră – hatchback-ul dezvoltat pe platforma PSA va debuta în câteva săptămâni, iar constructorul german a făcut publice informații și poze oficiale cu modelul camuflat.
Germanii au dat startul testelor noului Opel Corsa pe drumurile publice în luna ianuarie a acestui an. Până în prezent compacta germană a parcurs sute de mii de kilometri pe drumurile nordice a Suediei, acoperite de zăpadă, pe drumuri publice germane și pe circuite specializate într-un regim de condus la viteze maxime, pentru a fi adaptată la exploatarea reală pe autobahn-urile germane nelimitate.
Opel Corsa va avea la bază platforma CMP (Common Modular Platform), comună cu noul Peugeot 208, ce a marcat premiera publică la Salonul Auto de la Geneva din acest an. Grație noii platforme, Corsa va avea o greutate proprie mai mică cu 108 kg, comparativ cu compacta actuală, versiunea incipientă urmând să cântărească 980 kg. Pentru prima dată noua generație Corsa va fi disponibilă cu faruri matrice LED, cu care anterior erau dotate doar modelele Astra și Insignia din gama celor de la Opel.
Cu noua generație Corsa va fi oferit doar într-o singură versiune de caroserie – hatchback cu 5 uși, versiunea cu 3 uși urmând să fie pensionată definitiv din cauza cererii extrem de mici pentru astfel de modele în Europa. Tot cu noua generație va fi lansată în premieră și o versiune 100% electrică Corsa, iar lista motorizărilor va include motoarele francezilor pe benzină, 1.2 PureTech, aspirate natural și dotate cu turbocompresoare.
Premiera noului Opel Corsa va avea loc în luna mai a acestui an. Compacta va fi produsă la uzina germanilor din Spania, unde a fost produs și predecesorul. Comenzile pentru noul model vor putea fi plasate din vara acestui an, iar debutul public oficial ar fi setat pentru Salonul Auto de la Frankfurt.
0
279
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!