Volkswagen prezintă SUV-ul conceptual cu propulsie 100% electrică I.D. Roomz

Volkswagen suplinește gama de modele conceptuale cu propulsie electrică I.D. cu noul SUV de dimensiuni mari Roomz. Deși germanii încă nu au lansat în producție nici hatchback-ul compact electric din seria I.D., noua gamă de modele electrice pare să fie completată cu tot soiul de caroserii și versiuni. Până în prezent Volkswagen a prezentat 5 modele din seria I.D. – un hatchback compact, un sedan de dimensiuni mari, SUV coupe și două monovolume. Noul I.D. Roomz este un SUV cu siluetă clasică dar cu un substrat tehnic 100% electric. Să vedem, deci, ce noutăți aduce noul model în gama de modele I.D.
Noul I.D. Roomz măsoară în lungime circa 5 metri, oferind la bord spațiu suficient pentru 3 rânduri de scaune. Șoferul va beneficia de un volan original pătrățos cu un ecran tactil încadrat, care parțial substituie și levierul "cutiei de viteze". Roomz este prietenos cu mediul înconjurător nu doar prin sistemul de propulsie cu 0 emisii de CO2, dar și prin utilizarea materialelor reciclabile la bord. SUV-ul de serie, ce va deriva din conceptul Roomz va dispune de sistem de pilot automat de nivelul IV, acesta fiind disponibil și la bordul conceptului – sistemul IQ Drive care, însă, la moment nu este gata pentru escapade pe drumurile publice.
Conceptul este dezvoltat pe versiunea cu ampatament mărit a noii platforme din cadrul Volkswagen Group, proiectate pentru automobilele electrice – MEB. Astfel, substratul tehnic este unificat cu modelele dezvoltate anterior pe platforma respectivă. Cele două motoare electrice, situate pe ambele punți, livrează în tandem 306 CP. Acestea sunt capabile să asigure un timp de accelerație până la 100 km/h de 6.6 secunde, viteza maximă a SUV-ului fiind limitată la 180 km/h. Bateria de 82 kWh, ce alimentează motoarele electrice, este situată în podeaua conceptului. Aceasta asigură o autonomie de până la 450 km, conform ciclului WLTP, apropiat la maxim de regimul de exploatare real.
Versiunea de serie derivată din noul I.D. Roomz va debuta în 2021, atunci când o bună parte din conceptele I.D. vor fi lansate în producție. Până atunci germanii vor oferi și câteva actualizări pentru substratul tehnic electric, iar modelul de serie ar putea dispune de motoare mai potente și o autonomie mai mare.
0
247
GALERIE FOTO (27 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!