(FOTO) Din acest an şoferii din Moldova vor avea permis de conducere de tip nou!
3 Mai 2019, 11:39
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a inițiat consultări în vederea introducerii unui nou tip de permis de conducere pe teritoriul Republicii Moldova. Proiectul prevede excluderea unor date din permisele de conducere, denumite DL2019, inclusiv permisul de conducere provizoriu, în timp ce aspectul exterior nu va suferi prea mari modificări.

Potrivit proiectului, permisele de conducere DL2019 nu vor include informații despre grupa sangvină a deținătorului, câmpul de date nr. 14 fiind rezervat pentru unele eventuale inscripționări rezervate pentru autoritatea emitentă. Totodată, permisele vor fi în continuare de tip cartelă, pe bază de policarbonat, cu gravare laser, de formatul ID-1.


Prevederile sunt incluse în proiectul de Hotărâre, elaborat de MAI, fiind prevăzute modificări la Hotărârea Guvernului cu privire la aprobarea modelelor permiselor de conducere de tip nou, precum:
• Punctul 1 urmează să fie completat cu textul: "Permisul de conducere de modelul 2019, conform anexei nr. 6; Permisul de conducere provizoriu de model 2019, conform anexei nr. 7";
• Punctul 3 urmează să fie completat cu textul: "Instituția Publică "Agenția Servicii Publice" va asigura eliberarea permisului de conducere de model 2019 și a permisului de conducere provizoriu de model 2019".

De menționat, că anterior datele privind
grupa sangvină au fost excluse din actele de identitate de tip nou, introduse în toamna acestui an, și, potrivit autorului proiectului, permisele de conducere de tip internațional nu au incluse informațiile respective. Astfel, grupa sangvină nu mai este indicată în permisele de conducere moldovenești, de tip DL2015, eliberate de la 10 octombrie 2018, iar noul proiect prevede excluderea completă a câmpului de date respectiv, or în prezent datele sunt substituite cu indicele "<".

Permisul de conducere de tip nou ar putea intra în vigoare până la finalul acestui an – proiectul prevede lansarea permisului de conducere DL2019 nu mai târziu de 1 ianuarie 2020.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
1
10,261
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!