Britanicii au reluat producția coupe-ului clasic Aston Martin DB4 GT Zagato pentru cei mai înstăriți clienți

Acum doi ani Aston Martin a reluat producția modelelor clasice pentru cei mai înstăriți clienți de-ai săi cu asamblarea coupe-ului DB4 GT din 1959 la uzina din Newport Pagnell, Marea Britanie. Cel de-al doilea model clasic britanic, ce urmează să fie produs manual, este un Aston Martin DB4 GT Zagato, cu design gândit de renumitul atelier italian.
Noul coupe, ce a revenit pe "banda rulantă", repetă în totalitate modelul clasic din secolul trecut în materie de design. Caroseria este executată din aluminiu și duspune de o carcasă de siguranță omologată FIA. Coupe-ul este propulsat de benzinarul cu carburator și 6 cilindri în linie, cu o capacitate de 4.7 litri, capabil să livreze 395 CP. Motorul se cuplează la cutia manuală cu 4 trepte ce transmite cuplul pe puntea spate, dotată cu un diferențial autoblocabil.
Aston Martin DB4 GT Zagato este un model îndrăgit și dorit de amatorii de mașini de colecție – între anii 1960 și 1963 au fost produse doar 19 coupe-uri cu caroserie originală elaborată de atelierul italian. De altfel, britanicii au anunțat că ediția reprodusă se va limita la o cantitate similară de mașini – doar 19 exemplare, iar acestea vor putea fi achiziționate doar împreună cu un nou coupe în cadrul pachetului DBZ Centenary Collection, Aston Martin DBS GT Zagato care, însă, încă nu și-a marcat premiera. Pentru cele două mașini clienții vor avea de achitat 6 milioane lire sterline, iar prețul indicat nu include taxele.
Clienții ce vor opta pentru pachetul DBZ Centenary Collection vor primi inițial coupe-urile clasice DB4 GT Zagato, începând cu toamna acestui an, pe când noile coupe-uri vor fi livrate proprietarilor la sfârșitul anului viitor.
0
454
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!