Statistica INP: cele mai multe accidente rutiere în Moldova se produc în zilele de vineri

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) a venit cu un comunicat de presă în care îndeamnă șoferii din Moldova să manifeste prudență și să se conformeze regulamentului circulației rutiere în contextul în care suntem în prag de week-end, iar potrivit statisticii în ultimile zile ale săptămânii în țara noastră se produc cele mai multe accidente rutiere.
Potrivit INP, de la începutul acestui an cele mai multe accidente rutiere pe drumurile naționale au avut loc în zilele de vineri în intervaul orelor 16:00 și 20:00. Statistica arată că cele mai răspândite cauze ale producerii accidentelor sunt cauzate de neatenție, grabă și încălcărilor comise în timpul trecerii de pe o bandă pe alta în timpul condusului. Totodată, cele mai grave accidente rutiere, soldate cu persoane traumatizate și decedate se produc în noapte de vineri spre sâmbătă, între orele 22:00 și 06:00.

Astfel, INP îndeamnă șoferii să nu circule în stare de oboseală, să nu consume băuturi alcoolice la volan, să respecte limita de viteză și să manifeste prudență maximă. În context, pietonii sunt îndemnați să traverseze strada doar în locurile special amenajate și doar asigurându-se că sunt văzuți de șoferi.
1
2,554
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!