Se fac lucrări de betonare la podul de la Mihai Viteazul din Chişinău, în încercarea de a recupera din întârzierile de până acum

5 Aprilie 2024, 09:19
Redacţia PiataAuto.md
Podul de la Mihai Viteazul din Chişinău a devenit un exemplu notoriu de lucrări lente, dezorganizate şi de termeni amânaţi în ultimul an în Moldova, într-un contrast puternic cu lucrările la poduri care se fac prin ţară şi care decurg într-un ritm mult mai organizat, mai multe dintre ele fiind chiar finalizate înainte de termen. Acum Direcţia Generală de Mobilitate Urbană a primăriei Chişinău publică imagini şi un nou raport cu lucrările actuale, sugerând ritmul alert al acestora, în încercarea de a recupera din întârzierile majore anterioare.
Astfel, acum au loc lucrări de betonare la pod, atât la monolitizarea grinzilor, cât şi la turnarea de plăci. Se pot observa şi grinzile anterioare ranforsate, cu noi structuri de armătură şi cu aplicarea unui finisaj exterior.
Camioanele şi pompele de beton cu braţ extins folosesc segmentul blocat de drum de sub pod pentru a livra cantităţile mari de beton direct în punctele de turnare de pe pod, fără solicitarea structurii la care se lucrează.
Se poate observa şi un număr mai mare de muncitori pe şantier, în sfârşit, după ce în multe etape anterioare abia de se făceau văzuţi câte 2-3 muncitori.
Desigur, ar fi frumos ca aceste lucrări să poată menţine un ritm intens şi organizat, astfel încât să se poată progresa într-un mod corect şi predictibil, eventual să se poată recupera şi întârzierile anterioare. Dar, judecând după experienţa primăriei Chişinău la trecerile subterane din centru, spre exemplu, unde textura superioară cade acum, după doar 5 luni, în cazul podului de la Mihai Viteazul e mult mai important ca aceste lucrări să fie făcute la standarde tehnologice şi de siguranţă adecvate, or, aici nu mai vorbim doar de pereţi decorativi, ci de o structură esenţială din oraş, care va susţine zeci de mii de automobile pe zi.
Amintim, acum are loc repararea capitală abia a primei jumătăţi de pod, de aproximativ un an încoace, după care lucrări similare ar trebui să se desfăşoare şi pe cealaltă parte.
0
1,778
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!